'Kaleiçi Festivali barış ağına dönüşebilir'

Güncelleme Tarihi:

Kaleiçi Festivali barış ağına dönüşebilir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2017 11:24

'Kaleiçi Festivali barış ağına dönüşebilir'

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi Başkanı Ümit Uysal, 3'üncü Kaleiçi Old Town Festivali için Antalya görev yapan büyükelçi, başkonsolos, konsolos ve fahri konsoloslara verdiği davette “Festivali; hem insani hem sosyo kültürel hem de uluslararası bir ilişkiye, bir barış ve paylaşım ağına dönüştürebiliriz" dedi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, gelecek yıl 28 Haziran- 1 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek '3'üncü Kaleiçi Old Town Festivali için Antalya görev yapan büyükelçi, başkonsolos, konsolos ve fahri konsoloslarla akşam yemeğinde buluştu. Davete, Dışişleri Bakanlığı Antalya Temsilcisi Büyükelçi H. Avni Aksoy, Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza, Almanya Antalya Konsolos Yardımcısı Wolfgang Wessel, Hollanda Fahri Konsolosu Savaş Titiz, İrlanda Fahri Konsolosu Seçkin Arkan, İsveç Fahri Konsolosu Nil Sağır, İsviçre Fahri Konsolosu Serap Dilsiz, Romanya Fahri Konsolosluğu adına Ayşe Uluçay, Slovenya Fahri Konsolosu Sedat Peker, Lüksemburg Fahri Konsolosu Halit Bozabalı, Macaristan Fahri Konsolosu Bekir Bülent Özsoy ve KKTC Antalya Temsilcisi Münir Korman yer aldı.

KALICI İLİŞKİLER

Başkan Uysal, burada yaptığı konuşmada, 2'nci yılını geride bırakan Kaleiçi Old Town Festivali'yle amaçlarının Kaleiçi gibi dünyadaki gündelik yaşamın hala devam ettiği tarihi kentlerle kalıcı ilişkiler tesis etmeyi amaçladıklarını söyledi. Başkan Uysal, “Bunu hem insani hem sosyal kültürel hem de uluslararası bir ilişkiye, bir barış ve paylaşım ağına dönüştürebiliriz" dedi.

TARİHİ BİR YIL ÖNCEDEN BELİRLENDİ

Kaleiçi üzerinden kurulacak bu ağın gerek yönetim modelleri gerekse kültürel gelişim, kentin korunması ve günlük yaşamın aktif kılınması anlamında sonuçlar üretecek bir niteliğe sahip olmasının arzu edildiğini dile getiren Başkanı Uysal, şunları söyledi:

"Bu barışçı proje çok daha fazla kentle, ülkeyle ve toplumla paylaşılsın istedik. Bu yıl kentteki diğer yönetim dinamiklerinin desteğini de aldık. Bu yıl Antalya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi festivalimizi destekledi. Kaleiçi Old Town Festivali'nin 3'üncüsünü gelecek yıl 28 Haziran - 1 Temmuz tarihlerinde yapacağız. Bir yıl önceden tarihi belli ettik ki, hazırlıklar daha rahat gerçekleşin ve takvimlere girebilsin istedik."

İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

Bu noktada davete katılan büyükelçi, başkonsolos, konsolos ve fahri konsoloslarla birlikte çalışma telifi getiren Başkan Ümit Uysal, “Kendi iş tanımımız içinde insanlığın faydasına hep birlikte çalıştığımız Antalya'da bu barış projesini geliştirmek için birlikte çalışalım. Temsilcisi olduğunuz ülkelerde yaşayan antik kentlerle Kaleiçi'nin kalıcı bağlar kurabilmesi için işbirliği gerçekleştirelim" diye konuştu.

Başkan Uysal, davetin bu amaçla gerçekleştirilen bir ön buluşma olarak görülmesini isterken katılan herkese de ayrı ayrı teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!