Kalbim ikiye bölünmüş durumda

Güncelleme Tarihi:

Kalbim ikiye bölünmüş durumda
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2005 02:05

1990 yılında Türk Milli Takımı’nın başına getirilen ünlü teknik direktör Sepp Piontek, Türk futbolu, Milli Takım, Fatih Terim ve Fenerbahçe hakkında özel açıklamalar yaptı. Alman teknik adam, Türkiye’nin 2002 yılında kimsenin beklemediği bir dünya üçüncülüğü elde ettiğini belirtti.

‘Türkiye Dünya Kupası’nda çok büyük bir başarı elde etti. Ancak bu başarının ardından oyuncular rehavete kapılıp, kendini geliştiremedi" dedi.

Yunanistan örneği

"Zirvede kalmak her zaman zordur" yorumunu yapan Sepp Piontek sözlerine şöyle devam etti: Türkiye zirvede kalamadı. Son Avrupa Şampiyonu Yunanistan bunun en güzel örneği. Oynadığı maçlarda çizdiği performans ortada. Ben daha önce hem Türkiye’yi, hem de Danimarka’yı çalıştırdım. Şimdi iki takım da Dünya Kupası’na gitmek için aynı grupta mücadele ediyor. Kalbim ikiye bölünmüş durumda. Türkiye’nin ikinci olma şansı Danimarka’ya oranla daha yüksek.

F.Bahçe iyi yolda

Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarındaki başarısızılığını tecrübe eksikliğine bağlayan Alman teknik adam, ‘Mental olarak büyük takımlar ile oynamaya hazır değiller. Mücadele edecek standartları henüz yakalayabilmiş değiller. Christoph Daum, 8 sene içinde çok büyük işler başardı. Hem iyi teknik direktör, hem de takımı çok iyi motive ediyor. İnanıyorum ki, Daum Fenerbahçe’yi Avrupa’da başarıya taşıyacaktır.

Terim mükemmel bir teknik adam

SEPP Piontek, bir dönem birlikte çalıştığı Fatih Terim'e de övgüler yağdırdı. Alman teknik adam, A Milli Takımı çalıştırırken yardımcılığını yapan Terim için, ‘Gerçekten mükemmel bir teknik adam. Milan gibi büyük bir takımı çalıştırdı. Türkiye’de devamlı, herşeyi başarmak zorundasınız. Fatih’ten herkes çok büyük başarı bekledi. Bunu başaramayınca çok eleştirildi. Onun Türk futboluna verecek, daha çok büyük hizmetleri var’ şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!