Kakava şenlikleri programı belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Kakava şenlikleri programı belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2016 15:24

Kakava şenlikleri programı belli oldu

Haberin Devamı

EDİRNE,(DHA)- EDİRNE’de baharın habercisi olarak kabul edilen Hıdırellez (Kakava) Şenlikleri her yıl olduğu gibi bu yılda 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanacak.
Edirne’de yaklaşık bin yıldır süren bir gelenek olan Kakava Şenlikleri 5 Mayıs 2016 Perşembe Günü Sarayiçi’nde düzenlenen etkinliklerle başlayacak. Etkinlikler kapsamında protokol Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü’nde karşılanacak ve Edirne Belediye Bandosu eşliğinde tören alanına kadar yürüyecek. İstiklal Marşı’nın okunması ve Saygı Duruşu’nun ardından açılış konuşmaları gerçekleştirilecek. Baharın Habercisi olan Kakava Ateşi’nin yakılmasının ardından halka pilav dağıtılacak.
5 Mayıs 2016 Perşembe Günü düzenlenecek kutlamalar 19.00’da Suni Gölet (Barış Parkı), 19.30’da Zübeyde Hanım Parkı, 20.00’de Bostanpazarı’nda; Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın konuşması, sahne gösterileri ve halka pilav dağıtımıyla devam edecek. Hıdırellez Şenlikleri Programı 6 Mayıs 2016 Cuma Günü Saat: 05.00-06.00 05.00-06.00 saatleri arasında Sarayiçi’nde düzenlenecek gösterilerle başlayacak. Dilek Ağacı’na dileklerin bağlanması, niyetlerin ve dileklerin nehre atılmasının ve çay ikramından sonra program Saraçlar Caddesi’nde Saat:12.30’da Edirne Belediye Bandosu’nun konseri, yumurta kırma ve niyet çekilişinin ardından son bulacaktır.
Kakava Şenliği’yle baharın gelişini tüm insanlığa müjdelediklerini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Muhteşem bir Kakava ateşi yakarak, dileklerimizi diliyoruz, sağlıklı bir yıl geçirmek için yaktığımız ateşin üzerinden atlıyoruz. Baharı birlikte karşılayarak ülkemizin, milletimizin ve geleceğimiz için dilekler diliyoruz. Kakava Şenlikleri’ne olan ilgi ise her geçen yıl artarak devam ediyor. Baharın habercisi olan Kakava Şenlikleri’ni bizimle birlikte kutlamak isteyen yurtiçinden ve yurtdışından gelen misafirlerimizi kentimizde ağırlıyoruz” ifadelerine yer vererek, Edirne Belediyesi tarafından organize edilen Kakava Şenlikleri’ne herkesi davet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!