Kahvehaneye kitap köşesi

Güncelleme Tarihi:

Kahvehaneye kitap köşesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2013 00:00

Keçiören Beldiyesi ile Ankara Kahveciler ve Esnaf Odası “100 Kahvehane Kıraathaneye Dönüşüyor” projesi kapsamında ilçe sınırlarındaki kahvehanelere okuma köşesi yaparak kütüphaneye dönüştürmeyi amaçlıyor.

Haberin Devamı

Keçiören’de Belediyesi ve Ankara Kahveciler ve Esnaf Odası (AKO) “100 Kahvehane Kıraathaneye Dönüşüyor” projesi ile kahvehaneler kütüphanelere dönüşecek. Proje kapsamında Keçiören’deki 100 kahvehaneye okuma köşesi yapılması planlanırken ilk okuma köşesi Keçiören’de Salon Ekinci’nin içinde açıldı. Proje açılışına Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AKO Başkanı İsa Güven ile vatandaşlar katıldı.

TÜRKİYE GENELİNDE UYGULANMALI

Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak yaptığı “Kahvehane sadece insanların oyun oynadığı bir yer olarak algılanıyor. Hatta bazı kahvehane sahipleri de bu algıdan rahatsız oluyor. Amacımız kahvehanelerin sadece oyun oynanan yerler olması değil, kültür evi de olmasıdır. Bu projenin Türkiye çapında uygulanabilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri ile görüşeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

KÜLTÜR MERKEZLERİYDİ

Kahvehanelerin Osmanlı döneminde kültür merkezi işlevi gördüğünü dile getiren AKO Başkanı İsa Güven, “O dönemde sadece çay ve kahve içilen yerler değildi. Burada kültür yaşatılıyordu, dönemin şairleri yazarları kahvehanelere gelip insanlarla bir arada oluyordu. Kahvehaneleri tekrar kültür merkezlerine dönüştürmek için bu projeyi hayata geçirdik” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!