Kahvede yeni bir dönem başlattılar

Güncelleme Tarihi:

Kahvede yeni bir dönem başlattılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2016 09:28

Kahvede yeni bir dönem başlattılar

Haberin Devamı

ADANA'da demleme kahvesiyle öne çıkan Fil Kahve işletmesinde, müşterilerinin özel tercihine göre kahve hazırlanıp servis ediliyor.
Şinasi Efendi Caddesi'nde açılan Fil Kahve'nin işletmecisi Aslı Türkeli, "Kahve sektöründe 3'üncü dalga akımı hızla yaşanmaya devam ediyor. Dondurulmuş anlık kahveler ile tanımlanan ve Amerikan kültürü ile başlayan birinci nesil kahve akımı, 1960'lı yıllardan sonra yerini yine Amerika'da yaygınlaşan kahve zincirlerine bıraktı. Üçüncü dalga kahve akımı ise kahveyi, standart üretim değil de bir zanaatkarın elinden çıkan ürün olarak görüyor" dedi.
'ÖZEL HAZIRLIYORUZ'
Kahvedeki bu akımı Adanalı insanlarla buluşturdukları için mutlu olduğunu aktaran Türkeli, şunları kaydetti:
"Taze kahve çekirdeklerinin çekilmesiyle damak zevkinize uygun, kişiye özel kahveler hazırlanıyor. Brezilya, Kenya, Etiyopya, Meksika gibi ülkelerden getirilen çekirdeklerle damlama ve damıtma yöntemiyle yüksek kaliteli ürünler ortaya çıkarıyoruz. 3'üncü nesil kahveci olarak kahveyi yeşil çekirdek olarak temin ediyoruz. Tıpkı şarap yapımında kullanılan üzümün özelliklerinin değiştikçe şarabın tadının değişmesi gibi, kahve için de böyle bir durum söz konusu. Yani kahve çekirdeklerinin yetiştiği yer, bulunduğu ülkenin iklimi, kahvenin ne kadar kavrulup kaç derece sıcaklıkta demlendiği gibi birçok farklı etken içtiğimiz bir fincan kahvenin aromasını etkiliyor. İkinci dalga kahve hayatımızda hala yer alıyorken biz de Adana'da üçüncü dalga hareketini başlattık."



Yusuf BAŞTUĞ / ADANA, (DHA)

YB (19.4.2016, FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!