Kahramanlar canlandı

Güncelleme Tarihi:

Kahramanlar canlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2016 16:56

Fantastik dünyanın kahramanları Ankara’da canlandı. ATO Congresium’da gerçekleştirilen ‘E-gameshow Fuarı’nda Cosplay tutkunları hayranı oldukları oyun karakterlerini yaşattı.

Haberin Devamı

Başkent Ankara, Türkiye’deki oyun şirketleri, oyun üreticileri, dağıtıcılar ve oyun severleri bir araya getiren ‘E-gameshow’ Fuarı’na ev sahipliği yaptı. Ankara Ticaret Odası(ATO) Congresium’da dört gün süren fuar dün son buldu. Oyun sektörünün en önemli şirketleri, oyun üreticileri, dağıtıcılar ve oyun severleri bir araya getiren fuarda, son yıllarda gençler arasında tutku haline dönüşen ‘sinema, roman, bilgisayar oyunlarındaki karakterlerin kılıklarına bürünme oyunu’ anlamındaki Cosplay yarışması da düzenlendi. Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin değişik illerinden gelen Cosplay severler dereceye girmek için ter döktü. Final yarışmasında Cosplayerlar birbirinden keyifli kıyafetleriyle fuara renk kattı. 

KARAKTERLERİ YAŞATTILAR

Türkiye’nin en başarılı Cosplayer’larından Stymphalia Cosplay, Valennia Cosplay ile dünyaca ünlü Cosplay Güney Afrikalı Kinpatsu Cosplay, Yunanistanlı Irene Astral’ın jüri üyeliğini yaptığı yarışmada, finale kalan 23 katılımcıdan İstanbul’dan katılan Murat Bayer Diablo 3 oyunundan Demon Hunter karakteriyle birinci, Ankaralı Maria Roza, World of Warcraft oyununda Tyrande Whisperwind karakteriyle ikinci, Burdur’dan gelen Alper Tunga Hiçyılmaz Gundam oyunundan Destiny karakteriyle 3’üncü oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!