Kahraman haberciler

Seçkin TÜRESAY
Haberin Devamı

Geçen hafta biz gazeteciler ve okurlarımız, sanırım uzun bir süre hafızalarımızdan bir görüntüyü atamayacağız, belki de hiç unutamayacağız:

Sekiz yıllık eğitime karşı yapılan gösteride birkaç polisin dövdüğü meslektaşımız Durak Doğan'ın başından kanlar akarken kamerasına sıkı sıkı sarılışını...

O, canı pahasına mesleğini yerine getirmek isteyen, kamerasındaki görüntüyü meslek onuru bilen bir gazeteci heyecanının, fedakârlığının simgesiydi.

Evet, gazeteciliğin zor uğraş olduğunu hepiniz biliyorsunuz, çünkü o, sadece ve sadece size doğru haber vermekle sorumlu tutuyor kendini.

Resmi ya da gayri resmi hiç kimseye yaranmayı amaçlamıyor. Meslek aşkıyla görevini düşünüyor, böyle şartlarda da o görevi kahramanca yerine getiriyor.

Dünyada ve bizde; savaşlarda, gösterilerde ve günlük yaşamda, doğruya karşıt ne kadar kişi varsa hepsinin hedefi gazetecidir, özellikle muhabirlerdir.

Gazeteciye saldıranlar bir gerçeği unutuyorlar.

O gerçek de şudur: Onların da sorunlarını sayfalara getiren, sıkıntılarını, gerilimlerini kamuoyuna duyuran gazetecilerdir.

Gösteri yapanlar da bilmelidirler ki, onların görüntülerini ve düşüncelerini kamuoyuna aktaran yine gazetecilerdir, medya mensuplarıdır.

Ancak, yaptıklarının görüntülenmesini, yazılmasını istemeyenler, baykuş gibi aydınlıktan değil karanlıktan hoşlananlardır. O zaman da bu insanları teşhir etmek, yine medya mensuplarının işidir.

Kamuoyundan saklayacakları bir şeyi olmayanlar ve demokrasinin şeffaf bir rejim olduğu gerçeğini kabul edenler için, gazeteci bir aracıdır.

Dünya basın tarihini okuduğunuzda, bizi aydınlatan, bize gerçekleri sunan muhabirlerin hayatımızdaki önemini anlarız.

LİGE MERHABA

Yeni futbol sezonu başladı. Spor servisimiz kolları sıvadı. Liglerdeki heyecanı, Türk basınının en güçlü kadrosu Hürriyet, spor sayfalarına getirecek.

Taraftarlar; sahalardan soyunma odalarına, antrenmanlardan kamplara kadar her olayın tüm gelişmelerini, bütün yönleriyle yine bu sayfalarda bulacak.

Çünkü Hürriyet'in spor kadrosu rakipsizdir. Sayfaları, haberden yoruma, fotoğrafa kadar alanında en uzman isimler hazırlar.

Her takımın sesi bu sayfalara yansır. Taraftarlar, Hürriyet okumanın ayrıcalığını yaşar.

Herkesin isteği, önce centilmence mücadele, sonra başarı.

Mutlu haftalar dileğiyle.

Yazarın Tüm Yazıları