Kağıthane’de Yatırımlar Devam Ediyor

Güncelleme Tarihi:

Kağıthane’de Yatırımlar Devam Ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2015 14:52

İlçeye yönelik yatırımlarını sürdüren Kağıthane Belediyesi, otoparktan beceri ve yetenek merkezlerine kadar birçok projeyi Kağıthanelilerin hizmetine sunuyor.
İstanbul’un hızla değişen ilçesi Kağıthane’de dev yatırımlar sürüyor. 2004’ten bu yana zamanla yarışarak hizmet üreten Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, ilçeyi İstanbul’un cazibe merkezlerinden birisi haline getirmek için eğitimden kültüre, sağlıktan spora kadar kentin her köşesinde 22 yeni yatırımı Kağıthane’ye kazandırıyor. Kağıthanelilerin hizmetine açılacak yeni parklar, bağlantı yolları, mahalle konakları, prestij caddeler, gençlik ve eğitim merkezlerinin açılış ve temel atma törenleri vatandaşlarla birlikte gerçekleştirilecek.
BECERİ VE YETENEK MERKEZLERİ İLE EĞİTİME YENİ SOLUK
Kağıthane Belediyesi yepyeni bir uygulama ile öğrencilerin eğitimini desteklemeye devam ediyor. İlçenin farklı mahallelerinde hizmete açılacak Beceri ve Yetenek Merkezi; 9 hobi alanları, kişi yeteneğine yönelik hazırlanan resim, müzik, el işleri kursları, atölyeleri ve öğrencilere yemek yapmayı öğretecek özel mutfağı ile çok yönlü bir eğitime hazırlanıyor.
Akıl Oyunları ve Düşünme Stratejileri, Görsel Sanatlar, Eğitici Drama, Robot Tasarım ve Programlama, Mutfağa Girelim, Ahşap Maket Yapımı, Masal Diyarı, İlkyardım ve Kur’an-ı Kerim eğitim programlarıyla kendilerini geliştirirken sosyal beceriler kazanacak öğrenciler, açık uçlu sorularla değerlendirilecek.
Kağıthaneli öğrencilerin bireysel yeteneklerini keşfetmek, ilgi alanları doğrultusunda kendilerini geliştirmelerine destek sağlamak amacıyla hizmete açılacak Beceri Merkezleri’nde yemek yapma, musluk tamir etme gibi gündelik hayatlarında ihtiyaç duyabilecekleri becerileri de kazanacaklar. Programlı olarak binlerce öğrenciye hizmet verecek merkezlerde fikir üretmek ve öğrenme için teknikler hakkında bilgi verilecek. Öğrencilerin sorun çözme kabiliyetlerini geliştirici uygulamaları da kapsayacak merkezlerde ekip çalışması ile sinerji oluşturma becerileri öğrencilere öğretilecek.
KAĞITHANE’DE İKİ NESİL TEK ÇATI ALTINDA
İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2012 Yılı 2’nci Dönem Mali Destek Programları kapsamında açmış olduğu Sosyal İçermeye Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’na “Hamidiye Mahallesi Gençlik Merkezi ve Yaşlılar Evi” Projesi ile başvuruda bulunan Kağıthane Belediyesi kazandığı hibe desteği ile Hamidiye Mahallesi’nde 6 katlı Gençlik Merkezi Kompleksi’nin kapılarını açıyor.
3 bin 330 metrekare alan üzerine inşa edilecek merkez, gençlik merkezi ve yaşlılar evi ile iki nesli buluştururken; revir, 5 adet atölye,kütüphane,7 adet derslik, çok amaçlı salon,gündüz odası, dinlenme odası ve terasıyla birbirinden farklı birimleri bünyesinde barındırıyor.
Yeşil alan ve park düzenlemesine verdiği önemle 10 yıl içerisinde ilçeye 246 park kazandıran Kağıthane Belediyesi, Mayıs ayında ilçeye yeni parklar ve mahalle konakları kazandıracak. Talatpaşa Mahalle Konağı, Çocuk Parkı ve Meydanı, Seyrantepe Mahallesi Gülizar Sokak Meydanı ve Çocuk Parkı, Mehmet Akif Ersoy Mahalle Beceri ve Yetenek Merkezi, Ortabayır Mahallesi Konağı ve Çocuk Parkı, Çağlayan Kumru Sokak Çocuk Parkı, Merkez Mahallesi Lalezar Parkı, Yahya Kemal İmren Sokak Parkı, Hamidiye Mahallesi Onur Sokak Parkı açılışlarıyla yeni mahalle konaklarını ve parkları vatandaşların hizmetine açacak Kağıthane Belediyesi yeşil alanlara verdiği değere yeni bir imza atıyor.
KAĞITHANE’NİN OTOPARK SORUNU AZALIYOR
Geçmişte Kağıthane’nin birçok mahallesine yer altı otoparkı inşa ederek hizmete açan Kağıthane Belediyesi Gürsel Mahallesi Kompleksi ve Yer Altı Otoparkı’nın temellerini atarken, aynı mahallede yeni bir yer altı otoparkı ve çocuk parkının açılışını yapacak.
Harmantepe Mahallesi’nde açılacak 112 Acil Birim açılış vatandaşların katılımıyla gerçekleşecek bir tören de yapılacak. Sağlıktan kültüre birçok sosyal hizmet için merkez açan Kağıthane Belediyesi; Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yeni bir bağlantı yolu, Şirintepe Mahallesi’nde spor salonu, Çağlayan Mahallesi’nde kültür merkezi açacak. Mayıs ayı açılışlarında kadın sığınma evi, prestij cadde ve taksi durakları da halkın hizmetine sunulacak.
Kağıthane Belediyesi’nin Mayıs ayında temelini atacağı Hamidiye Mahallesi yüzme havuzu, yüzmek isteyenler için Yahya Kemal Spor Kompleksi’nin alternatifi olacak. Merkez Mahallesi’nde açılacak buz pateni pisti de sporseverlerin yeni adresi olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!