Kağıthane Belediyesi Sultan Selim Mahalle Kompleksi'ni açtı

Güncelleme Tarihi:

Kağıthane Belediyesi Sultan Selim Mahalle Kompleksini açtı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2017 17:51

Kağıthane Belediyesi Sultan Selim Mahalle Kompleksi'ni açtı

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) - KAĞITHANE Belediyesi tarafından yapılan Sultan Selim Mahalle Kompleksi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine, Çanakkale Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane Belediyesi meclis üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“GÜÇLENEREK BÜYÜYEN KAĞITHANE İLE ÜLKEMİZ DE BÜYÜYOR”

Açılış konuşmasında Kağıthane’nin İstanbul için büyük önem arz ettiğine değinen Ak Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, “Kağıthane büyüyor, güçleniyor ve sizlerin çocuklarına daha iyi hizmet verebilmek için sürekli çalışıyor. Kağıthane ile birlikte ülkemiz de büyüyor. İstanbul’da olduğumuz zamanlarda Kağıthane’de sürekli çalışmalar yapıyoruz. İSMEK’leri, karakolları, okulları, muhtarları, STK’ları geziyoruz. Ziyaretlerimizde Kağıthane ile ülkemizin de büyüdüğünü görüyoruz” diye konuştu.

“KAĞITHANE’NİN GELİŞİMİNİ GÖRMEYEN, İSTANBUL’UN DÖNÜŞÜMÜNÜ GÖREMEZ”

Çanakkale Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise açılış öncesinde yaptığı kürsü konuşmasında, “İstanbul’un medeniyet merkezlerinden biri olan Sadabad’ın göbeği Kağıthane’deyiz. Kağıthanesiz bir İstanbul düşünülemez. Kağıthane’nin gelişimini, dönüşümünü görmeyen, İstanbul’un gelişimini ve dönüşümünü göremez. Çeperlerdeki çalışmalar bir yana, adeta merkez olan Eyüp’ün komşusu, Haliç’in yanında ve Sadabad’ın merkezinde olan bu özel ilçemiz, İstanbul’un özeti ve en nadide ifadesidir” ifadelerini kullandı.

Kürsü konuşmaları sonrasında kompleksin açılış kurdelesi kesildi. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Çanakkale Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili Turan, İstanbul Milletvekili Benli ve vatandaşlarla birlikte kompleksi gezdi. Yeni yapılan 34 eserin daha 3 ay boyunca belirli günlerde açılışlarının gerçekleşeceğini kaydeden Kağıthane Belediye Başkanı Kılıç, şunları söyledi: "Açılışını gerçekleştireceğimiz eserler içerisinde mahalle konağı, çocuk parkları, yeni tarihi eserlerin restorasyonları var. Birçok değişik alanda yaptığımız çalışmaları hizmete açacağız. Mahallemizde çok önemli bir eseri açtık. Burada yaklaşık 5 bin dönümlük meydan, 2 çocuk parkı, 2 açık hava spor alanı, tiyatro ve sinema salonu, aile sağlığı merkezi, muhtarlık, PTT ve İSKİ ödeme noktası oluşturduk. Eserlerimizin Kâğıthane için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hizmetlerimiz artarak devam edecektir."

SULTAN SELİM MAHALLE KOMPLEKSİ

Açılış sırasında protokol ile birlikte tesisi gezen vatandaşlar, 400 kişilik 2 adet amfi salonu, 6D ve sinema salonları, İSMEK, muhtarlık, Aile Sağlığı Merkezi, seminer salonları ve iç bahçe, PTT ve İSKİ ödeme merkezi, spor merkezi, mescid, yeşil alan ve çocuk parkları olan Sultan Selim Mahalle Kompleksine ilgi gösterdi.

34 YENİ ESER DAHA HİZMETE AÇILACAK

Kağıthane Belediyesi, 34 eseri daha hizmete açmaya hazırlanıyor. Kağıthaneli vatandaşlara daha önce Gültepe Kültür Merkezi, Hamidiye Gençlik Merkezi ve Çağlayan Bilim Merkezi’nde hizmet veren belediye, Sultan Selim Kültür Merkezi, Hamidiye Mahallesi Kapalı Yüzme Havuzu, Hürriyet, Seyrantepe, Gürsel, Güzeldere Mahalle Konakları ve Harmantepe,  Şirintepe, Çeliktepe, Ortabayır Yaşam Beceri Atölyeleri ile Hamidiye Hobi Bahçesi’nin açılışı yapacak. Yapımı tamamlanan tesislerde vatandaşlara sağlık, spor ve sanat alanlarında hizmet verilecek.

(FOTOĞRAF)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!