Kağıthane Belediyesi’nden Üniversitelilere Destek

Güncelleme Tarihi:

Kağıthane Belediyesi’nden Üniversitelilere Destek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2015 12:36

Yeni eğitim-öğretim döneminde şehir dışında okuyan Kağıthaneli üniversite öğrencilerine eğitim desteği sağlandı. Bin 318 üniversiteli, Kağıthane Belediyesi’nin kendilerine sunduğu nakdi yardımla yeni dönem için ihtiyaçlarını karşıladı.
Eğitime yönelik yatırımlarını sürdüren Kağıthane Belediyesi, bin 318 üniversite öğrencisine eğitim desteği verdi. Lisans veya yüksek lisans öğrencilerine verilen eğitim yardımları, eğitimde başarıyı teşvik amacıyla ‘sınıfta kalmamış olmak’ şartı taşıyor. Yurt dışında öğrenim gören öğrenciler de bu imkanından faydalandı.
Kağıthane Belediyesi eğitim alanında gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ve inşa ettiği kamusal alanlarla öğrencilerin en iyi şekilde geleceğe hazırlanmasını amaçlıyor. Kağıthane’deki okulların tamamının yenilenmesinin yanı sıra belediye tarafından yeni dönemde ilçedeki 6 bin öğrenciye kırtasiye yardımında bulunuldu.
Eğitim yatırımlarına değinen Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, ilçenin modernleşmesiyle Nişantaşı ve Haliç üniversitelerinin Kağıthane’ye geldiğini, eskiden okullarda 60-70 kişilik olan dersliklerin son yıllarda 20-30 kişiye indiğini, bunun da eğitimin kalitesini artırdığını açıkladı.
Başkan Kılıç, "21 Anaokulu Projesi ile Kağıthane’de eğitime temelden başladık. Yaşam beceri atölyeleri ve spor okullarıyla çocuklarımızın yeteneklerini keşfederek becerilerini geliştirdik. Çağlayan Bilim Merkezimizle teoriden pratiğe geçerek çocuklarımızın fenni bilimlerle tanışmasına yardımcı olduk. Okul yöneticileriyle sık sık bir araya geliyor ve istişarelerde bulunuyoruz. Sadece Kağıthane’de değil, ‘7 Bölge 40 Kardeş Köy Okulu’ projemizle ülkemizdeki köy okullarına da eğitim desteği sağlıyoruz. Üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek tecrübe paylaşımında bulunuyoruz. Yaz döneminde çocuklarımızın temel dini bilgilerini edinmeleri için vakıflarla ortak projeler geliştiriyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!