Kafam karmakarışık

Güncelleme Tarihi:

Kafam karmakarışık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 1997 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

Galatasaray'ın son Kocaelispor maçı ve sonraki olaylar benim kafamı karmakarışık etti. G.Saray'ın geçtiğimiz yıl şampiyon olan çok iyi bir kadrosu var. Buna tabii ilave yapılacaktı. Nitekim, yapıldı da. Ama G.Saray'ın ne hikmetse dördüncü yabancıda ısrarı şimdi G.Saray'ın başını çok ağrıtıyor ve ağrıtmaya da devam edecek. G.Saray'ın Kocaelispor maçı G.Saraylılar'ın takımı hakkındaki genel görüşlerini etkilemesin ama biraz düşündürsün.

G.Saray'da goller nasıl oluyor, onları bir hatırlasınlar ve sonra yorum yapsınlar. Gerçek şu; G.Saray'da rakip, maç sonrası yazımda yazdığım gibi ceza sahasının ortasını kapatıyorsa, liberosu biraz kopuk oynuyorsa ve orta sahası da bu kalabalığa yakın görev yapıyorsa, G.Saray'ın gol atması çok zor. Örnek mi? İşte A.Gücü, işte Kocaelispor maçları. A.Gücü'ne, açık oynadığı için İstanbulspor 5 gol attı. Trabzonspor, Kocaeli'den üç gollü galibiyetle ayrıldı. Ya G.Saray... Beraberlikleri zor yakaladı. Maç sonrası Fatih, ‘‘Hayret ediyorum'' demiş, ‘‘Rakiplerimiz bizimle berabere kalınca bayram ediyorlar'' diye de ilave etmiş. Haa, şimdi Fatih'le anlaşalım. Fatih, senin elinde Türkiye'nin en iyi oyuncuları var.

Bu kadroyla sen de iftihar ettin. Galler maçı öncesi, Türk ve Rumen milli takımlarına giden futbolcularını haklı olarak yere göğe koyamadın. Böyle bir takıma karşı tabii ki rakip berabere kalırsa, iyi mücadele ederse mutlu olacak. Bunu eleştirmeni pek anlayamadım.

Popescu'nun gelişiyle G.Saray'ın oyun düzeni de değişti. Orta sahadan çabuk top çıkmıyor Fatih. Bunu Popescu önlüyor, engelliyor. Kanatlardan bindirme çok seyrek yapılıyor. K.Hakan ve Arif kaç kez Kocaelispor'un üstüne geldi, bunu bir de videodan izle bakalım. Orta sahamız çok top kaybediyor. B.Hakan ve İlie'nin peşine birer oyuncu takılınca onlar da oyundan düşüyor. Hakan'ın Galler maçında attığı golleri bir hatırlayalım; birinci ve dördüncü goller, tamamen kontratak golüdür. G.Saray'ın farklı kazandığı maçları da hatırlayalım. Bursaspor maçı en yakın örnek. Bütün goller kontratak neticesi olmuştur. Haa, G.Saray'da rakip kendi kalesine kapanırken ne yapılır, bunu sen benden daha iyi biliyorsun Fatih. Kanatlardan rakibi yıpratacaksın. İşte Filipescu'nun yan ortası rakibe çarptı, gol oldu. Ümit iyileşecek, takıma girecek. Peki kim çıkacak? Rekabet güzel şeydir bir takımda. Futbolcuları formda olmaya zorlar. Ama Popescu'nun gelmesiyle G.Saray takımı alabora oldu. Getirenin eline sağlık.

Ali Şen'in dört yabancıda ısrarı ne güzel değil mi? Üç milyon dolara malolan Sabin İlie yedekte. F.Bahçe de 3-1 mağlup. Gazan mübarek olsun Ali Şen.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!