Kadir Has Üniversitesi YÖTGEF'te

Güncelleme Tarihi:

Kadir Has Üniversitesi YÖTGEFte
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2017 09:37

Kadir Has Üniversitesi YÖTGEF'te

Haberin Devamı

Selma KUNAR/ANTALYA(DHA) - ANTALYA Kültür Merkezi Cam Piramit'te bu yıl 17'ncisi düzenlenen Yüksek Öğretim Ve Tanıtım Günleri'ne (YÖTGEF) katılan 48 üniversite arasında yer alan Kadir Has Üniversitesi, bu yıl 20'inci yılını kutluyor.

Kadir Has Üniversitesi Kurumsal İletişim Merkezi Lisans Tanıtım Sorumlusu Kübra Çakır Genç, 1997 yılında kurulan eğitim kurumunun bu yıl 20'nci yılını kutladığını belirtti. YÖTGEF'te öğrenci ve velilere bilgi veren Genç, "Bu sene öğrenci sayısı 10 bin. Bunlar hazırlık, 2 senelik ve 4 senelik fakültelerden olmak üzere. Üniversitemiz 6 fakülte, 27 bölüm ve 2 meslek yüksekokulu ile eğitim veriyor. Fuar yapıldığından bu yana her yıl katılıyoruz" dedi.

İSTANBUL MERKEZDE OLMAMIZ ÖĞRENCİLER İÇİN EN ÖNEMLİ KRİTER

Kadir Has Üniversitesi'nin İstanbul gibi bir şehirde merkezde olmasının en büyük ayrıcalık olduğunu vurgulayan Kübra Çakır Genç, “İstanbul gibi bir yerde merkezde olmak, ulaşım, kültür-sanat, sergiler ve bienallere yakın olmak, öğrencilerin entelektüel altyapılarını arttırdığı için en önemli kriter" dedi.

Üniversitenin uluslararası bağlantıları ile uluslararası ve ulusal yarışmalara katılım sağladığını anlatan Genç, “Reklamcılık, hukuk, ekonomi, uluslararası ilişkiler gibi alanlarda uluslararası ve ulusal birçok yarışmaya katılıyoruz. Bu anlamada çok büyük desteklerimiz ve öğrencilere yardımlarımız var" diye konuştu.

İNGİLİZCE DIŞINDA İKİNCİ HATTA ÜÇÜNCÜ DİLİ ÖĞRENME OLANAĞI

Kadir Has Üniversitesi'nin yüzde 100 İngilizce eğitim veren bir üniversite olduğunun altını çizen Genç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hazırlıkta verdiğimiz İngilizceyi fakültede de devam ettirip daha ileriye taşımalarını sağlıyoruz. Bunun yanında birçok dil almaları imkanı sağlıyoruz. Çinceden İtalyancaya kadar birçok dilde öğrenciler ikinci dillerini hatta üçüncü dillerini 4 sene sonra tamamlayıp mezun olabiliyor. İngilizceyi saymıyorlar çünkü artık İngilizce bilmek bir zorunluluk, bir farklılık değil."

AKADEMİSYEN KADROSUNUN ÖNEMİ

Akademisyen kadrosunun da önemine dikkat çeken Genç, “Akademisyen kadromuz mutlaka uluslararası alanda eğitim almış hocalardan olduğu için öğrenciler bunu çok fazla kullanıyor. Kendi kariyer hayatları için hocalarından bu anlamda danışman olarak yararlanıyor" dedi.

(FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!