Kadınların da saçı dökülür

Güncelleme Tarihi:

Kadınların da saçı dökülür
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2013 01:35

Her 10 kadından birinde saç dökülmesi probleminin yaşandığını belirten uzmanlar, en etkili tedavi yönteminin saç mezoterapisi yöntemi olduğuna dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Daha çok erkeklerde görülen saç dökülmesinin, bilinenin aksine kadınlarda da ortaya çıkabileceğini belirten uzmanlar, “Her 10 kadından birinin saç dökülmesi problemi” yaşadığını belirtiyor.
Estetik İnternational doktorlarından Mehmet Reis, “Kadınların saç dökülme problemlerinin önemli bir kısmını genetik tip saç dökülmesi oluşturur. Kadın tipi saç dökülmesi olanların yüzde 20’sinde aile öyküsü vardır” dedi.
Özellikle doğum sonrası saç dökülmelerinin ortaya çıkabildiğini anlatan Reis,
şunları söyledi:
“Doğum sonrası dökülen saçlar, tekrar eski sağlığına kavuşabilir. Kadınlarda görülen saç zayıflama ve dökülmesinin önemli bir nedeni de hormon dengesizlikleri ve hormon tedavileridir. Kullanılan doğum kontrol haplarının sıklıkla saç dökülmesine yol açtığı gözlenir. Demir eksikliği anemisi, ağır adet kanamalarından veya demir zengini besinlerin çok fazla tüketilmemesinden kaynaklanabilir ve saç dökülmesine yol açabilir.

Haberin Devamı

KÖKE VİTAMİN TAKVİYESİ

Tedavi olarak saç mezoterapisi yöntemini öneriyoruz. Bu yöntemle saçın ihtiyacı olan vitamin, mineral ve eser elementleri içeren özel serumlar direkt olarak saç kökünün yer aldığı derinin orta tabakasına enjekte edilir. Saçlarınızı dökülmeye karşı dirençli kılmak ve korumak, daha güzel gözükmesini sağlamak ve saçlarınızda sıkılaşma sağlamak saç mezoterapisi ile mümkündür. Böylelikle saç kökleri beslenir, dökülme ortadan kalkar hem de köklerin bağlı olduğu doku tamir edilir. Seanslar başladıktan 5 ila 7 seans sonrasında olumlu değişiklikleri görebilirsiniz. İlk olumlu sonuçların görülmesi için 3 ay geçmesi gerekecektir. Saç Mezoterapisi, ilk ay haftada 1 seans, ikinci ay 15 günde 1 seans ve sonra ayda 1 olacak şekilde toplamda 8-10 seans uygulanır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!