Kadınlara meme kanseri anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Kadınlara meme kanseri anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2018 13:44

Kadınlara meme kanseri anlatıldı

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ ADIYAMAN, (DHA)- ADIYAMAN Nemrut Rotary Kulübü İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Kanser Erken Teşhis ve Tedavi Merkezi (KETEM) ile işbirliği yaparak Kanser Haftası nedeniyle Tekstil ve Konfeksiyon Atölyelerinde çalışan kadınlara ve genç kızlara ‘Erken Tanı Hayat Kurtarır’ Projesi kapsamında meme kanseri hakkında bilgilendirici bir eğitim verdi.
Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Başkanı Mahmut Esmer, Kanser Erken Teşhis ve Tedavi Merkezi KETEM’de görevli Dr. Dilek Korkmaz, Ebe Songül Kamçı ve Stajer Hemşire Tuğçe Kaya Adıyaman Organize Sanayi Bölgesinde konfeksiyon atölyesinde çalışan 250 kadın ve genç kıza eğitim verildi.
Rotary’nin önemli projelerinden olan ‘Erken Tanı Hayat Kurtarır’ Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Başkanı Mahmut Esmer, UR. 2430. Bölge Federasyonu Guvernör Yardımcısı Ferit Binzet, Rotaryenler ve eşleri KATEM görevlileri ile birlikte kadınlara önce meme kanseri, belirtileri ve teşhis süreçlerini anlatan broşürler dağıttı. 
Meme kanserindeki erken teşhisin önemlerine değinene Dr. Dilek Korkmaz, bütün kadınların meme kanserine yakalanma riski taşıdığına dikkat çekerek, şöyle konuştu:
“Her şey ailede başlıyor. Ailede meme kanseri geçmişi olan, erken adet görme, menopoz, alkol ve sigara alımı, radyasyon, genç doğum yapma gibi faktörler meme kanserine yakalanma oranını arttırmakta.  Kadınlar Öncelikle memeyi tanımalı ve memelerde oluşan değişikliklerde erken tanı yapmaları önemlidir. Erken tanı için bir kadın ergenlik dönemine girdiğinden itibaren kız çocuklarına öğretecekleri ilk şey, kendi vücudunu tanımasıdır. Bunun ayıp bir şey olmadığını bugün aldığınız bilgiler doğrultusunda çevrenizde bu konu hakkında bilgisi olmayan bayanlara da ne yapması gerektiğini öğretin. Ayrıca Adıyaman’da hizmet veren Kanser Erken Teşhis ve Tedavi Merkezi KETEM’e her zaman gelebilir kontrollerinizi yaptırabilirisiniz. Bizler sizin sağlığınız çalışıyoruz. Sizlerde asla kendinizi ve sağlığınızı ihmal etmeyin.”
Ebe Songül Kamçı daha sonra model meme üzerinde kadınların kendi kendine nasıl kontrol yapması gerektiğini, belirtilerin nasıl tespit edildiği konusunda uygulamalı eğitimler verdi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!