'Kadınlara 14 saniyeden fazla bakmak suçtur' dedi sosyal medya yıkıldı

Güncelleme Tarihi:

Kadınlara 14 saniyeden fazla bakmak suçtur dedi sosyal medya yıkıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2016 15:41

Hindistan'ın Kerale eyaletinin Vergi Dairesi Başkanı Rishiraj Singh'in sözleri sosyal medyada alay konusu oldu.

Haberin Devamı

Sputnik Türkiye'nin haberine göre Hindistan'ın Kerale eyaletinin Vergi Dairesi Başkanı Rishiraj Singh, Kochi kentinde gençlere yaptığı konuşmada sarf ettiği sözlerden ötürü tüm dünyada alay konusu oldu. 'Toplumsal huzur için erkeklerin kadınlara dışarıda 14 saniyeden fazla bakması suçtur' diyen Singh, Twitter'da fenomen oldu.

Rishiraj Singh, Sochi kentinde öğrencilerin düzenlediği bir panelde konuşurken söz son yıllarda Hindistan'da kadınların yaşadığı tecavüz vakalarındaki artışa geldi. Bu konuda sorulan bir soru üzerine konuşan Singh, "Erkeklerin kadınlara 14 saniyeden fazla bakması suç teşkil eder. Bunu yapan erkekler için suç duyurusunda bulunma hakkı vardır" dedi.

Singh'in bu 'iddiasına' karşın Hindistan'ın eyalet yasalarının hiçbirinde böyle bir madde bulunmuyor. Singh, ayrıca kendilerini taciz edenlere karşı kadınların hemen harekete geçerek biber gazı ya da bıçakla saldırmalarının meşru olduğu söyledi.​

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYA KİLİTLENDİ

Singh'in bu 'ayrımcı' sözleri sarf etmesinin ardından ise sosyal medya adeta kilitlendi. Singh'i ciddi ciddi eleştirenlerin yanı sıra onunla dalga geçenlerin de sayısı azımsanmayacak kadar çok. Spor Bakanı E.P. Jayarajan, Singh'in bu sözlerini eleştirerek 'Yasada yer almayan bazı hükümleri meşru gibi sunan bu bürokrata karşı bakanlık derhal harekete geçmelidir' dedi.Shijin Mu, isimli kullanıcı Singh için Facebook hesabında 'Yılın komedyeni'  diye yazdı.​Vurun Nair ise, 'Ülkedeki kronometre satışlarında keskin artışlar bekleyebiliriz' şeklinde tweet attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!