Kadınlar yöresel ürün üreterek kazanacak

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar yöresel ürün üreterek kazanacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2017 15:14

Kadınlar yöresel ürün üreterek kazanacak

Haberin Devamı

NİĞDE'nin Bor İlçesi'ne bağlı Çukurkuyu Belediyesi kadınların iş gücüne katılımını sağlamak, yörede üretilen ürünleri markalaştırmak amacıya, 'Yöresel Ürünler Market" projesini hayata geçirdi.
Proje kapsamında çiftçilerin, besicilerin ürünlerinin değer bulması, yöre kadınlarının iş hayatına katılması ve yöreye özgü ürünlerin markalaşma yolunda ilerlemesini sağlamak hedefleniyor. Proje hakkında bilgi veren Çukurkuyu Belediye Başkanı İleri Koçak, "Bizim amacımız kadınlarımızın yaptığı yöresel ürünleri tüketici ile buluşturmak. Bunu yaptığımız zaman üretici ile tüketici arasındaki dengeyi kuracağız ve aradaki fiyat kaybını gidereceğiz aynı zamanda da tüketiciler daha sağlıklı daha organik gıdalarla beslenmiş olacak" dedi.
Tüketicilere sunulan ürünlerin üretim aşamalarından da söz eden Başkan İleri Koçak, "Ürünlerin nasıl yapılacağı uzmanı tarafından kadınlara anlatılıyor ve steril ortamda üretim aşaması başlıyor. Ürünlerin özellikle camlarda saklanmasını tercih ediyoruz. Kadınlarımızın istihdamı anlamında önemli bulduğumuz bu proje örnek olacak diye düşünüyorum.  İlerleyen zaman içerisinde markalaşarak projeyi geliştirerek büyüteceğiz. Şu an belediye kapsamında yapıyoruz ama ilerleyen günlerde bu projeyi kooperatife devredeceğiz" diye konuştu.

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!