Kadınlar çiftçiler yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar çiftçiler yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2018 11:48

Kadınlar çiftçiler yarıştı

Haberin Devamı

 

KUMLUCA, (DHA) - ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde Kadın Çiftçiler Yarışıyor 3. Bilgi ve Kültür Yarışması'nın ilçe finali yapıldı.

Kumluca Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor 3. Bilgi ve Kültür Yarışması'nın Kumluca finali Mehmet Akif Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Yarışmaya Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven, Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Öncel, Ak Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer, daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kumluca Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne müracaat eden 13 kadın arasında yapılan elemeler sonucu finale yükselen 8 kadın dereceye girebilmek için yarıştı. 15 sorunun yöneltildiği yarışmanın birincisi İmran Ün oldu. Puanların eşit olması nedeniyle ikinci ve üçüncüyü belirlemek için 3 yedek soru soruldu. Eşitliğin yine bozulmaması üzerine altın soru yöntemine geçildi. Bu sonuçlara göre Kamile Uluşar ikinci, Dursade Demir de üçüncü oldu.

Yarışmalar sonucunda birinciye 2 bin TL, ikinciye 1200 TL, üçüncüye de 800 TL ödül verildi. İlk 8'e girip de dereceye giremeyen yarışmacılara da çiçek takdim edilerek, hediye takdim edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!