Kadının süs bebeği olmasını bekleyen erkeği anlamıyorum

Erkekler hep kadınların süslü püslü olmasını istiyor.

Haberin Devamı

Ne yazık ki medyanın beynimize kazıdığı “süper kadın” imajları, erkekleri bu konuda beklentiye sokuyor. Ama kadınlar birer robot değil!

Güzin Abla, köşenizi sürekli okuyorum. Sayenizde hayatta neler oluyor öğreniyorum. Ve her gün alınacak ne kadar çok yolumuz, öğrenecek ne çok şeyimiz olduğunu anlıyorum.
Size “Evlilikte romantizmin ölmesi kadınların da suçu” başlıklı yazıyı yollayan 65 yaşındaki okurunuzdan yaşça bir hayli küçüğüm ve o beyefendiye katılmadığımı söylemek istiyorum.
Kadınların süs bebekleri gibi olmasını bekleyen ve aldatmak için bunu bahane eden erkekleri anlayamıyorum.
İşten dönüp de ev işi yapan, yemek pişiren, çocuklarıyla ilgilenen bir kadın, kendisi için nasıl zaman bulacak, sorarım size... Bu kadın saat kaçta uyuyacak, kaçta kalkacak ve hangi ara kendine bakacak?
Erkekler hep kadınların süslü püslü olmasını istiyor. Ne yazık ki medyanın beynimize kazıdığı “süper kadın” imajları, erkekleri bu konuda beklentiye sokuyor. Ama şunu da unutmamak lazım; kadınlar birer robot değil!
Peki beyefendi bunları isterken kendi neler yapıyor? Acaba bir gün eşine bir sürpriz yaptı mı? Ya da evdeki görevlerinde ona bir nebze yardımcı oldu mu? Kendinde fark etmediği bir problem var mı? Eşinin başını koyabileceği bir omuz, içindeki fırtınaları dindirebileceği bir liman oldu mu? Yoksa “Hanım benden uzak duruyor, ondan kopmalıyım, şu yeni tanıştığım kadın ne kadar çekiciymiş” mi dedi?
Bir şey isterken, kişi önce kendisine dönüp bir bakmalı ve “Ben ne verdim karşımdakine?” diye sormalı.
Beraberliklerde insanları özden sevmek lazım. Hayat bir paylaşımdır. Bahaneler arkasına sığınıp kaçamak yaşamak değildir. “Eşim şöyle böyle” demeden önce onunla konuşmayı, yol göstermeyi denemeli insan. Şikayetlerle hiçbir yere varılmaz, çözüm üretilmeli... Ortada bir beraberlik varsa, ‘BEN’i ‘SEN’i bırakmalı ‘BİZ’ olmalı...
Rumuz: Anarrogant

Haberin Devamı

Sevgili okurum, düşüncelerinizi çok beğendim. Genç bir hanım olarak çok daha farklı değerlendirmeler yapmışsınız. Hayatın bir paylaşım olması gerektiğine tamamen katılıyorum. Sizi takdir ettim ve düşüncelerinizi yayınlamaktan keyif aldım. Size beklentileriniz doğrultusunda mutluluklar diliyorum.

Mutlu yıllar!

Haberin Devamı

Çok sevgili okurlarım, can dostlarım... Hepinize her şeyden önce sağlıklı, huzurlu, mutlu, dertsiz, tasasız, tüm dileklerinizin gerçekleşeceği, aşkta aradığınızı bulacağınız, pırıl pırıl bir yeni yıl diliyorum...

Yazarın Tüm Yazıları