Kadın orgazmı hakkında

Rumuz: Mavi Kalp

Sevgili Güzin Abla, ben 25 yaşında bir buçuk yıldır evli, üniversite mezunu bir kadınım. Kendimi bildim bileli evde hep Hürriyet okunurdu ve ben daha çok küçük yaşlarda köşeni okumaya başlamıştım.

Canım ablacığım, benim sorunum cinsel bir sorun. Eşimle iki buçuk sene olmak üzere bir cinsel geçmişimiz var. Birbirimizi çok seviyoruz ancak ben hiç orgazm olamadım. Sorunumu eşim de biliyor ve anlayışla karşılıyor. Evlenince düzenli bir cinsel hayatımız olacağından bu sorunun kendiliğinden hallolacağını söylemişti. Ancak olmadı. Bu sorun hallolmadıkça ben hem sinirleniyorum hem de cinsel beraberlik bana bir yük gibi gelmeye başladı. Psikoloğa gitmek için maddi gücümüz yok, elimden geldiğince internetten araştırdım, uzmanları televizyonda izledim. Anlatılanlar hep havada kalıyor, çözümünü söyleyemiyorlar. Hastayı bizzat görmek ve onunla konuşmak lazım diyorlar. İnanır mısın, rüyalarımda başka erkeklerle seviştiğimi falan görmeye başladım. Acaba ben de eşimden önce başka erkeklerle cinsel ilişkiye girmiş olsaydım veya halihazırda başka biriyle ilişkim olsa, bu sorunum hallolur muydu? Artık o kadar bunaldım, sıkıldım ki, inan çıldıracak gibiyim. Ablacığım, bebeğimi hamilelik sırasında kaybettim. Belki o yaşasaydı, onun varlığı bu sorunu unutmama neden olabilirdi ama tam tersine artık hiç yaşama sevincim kalmadı desem yeridir. İş arıyorum ama tecrübeme, diplomama ve yabancı dilim olmasına rağmen bulamıyorum. O da ayrı bir sıkıntı. Başını ağrıttığımı biliyorum ablacığım. Allah senin de yardımcın olsun ve senin bizim dertlerimize derman olduğun gibi o da senin dertlerinin çaresi olsun.



Sevgili kızım, son derece içten yazılmış mektubuna cevap vermemek olmazdı benim için. Bu çok hassas konuyu ele almama vesile olduğun için sana teşekkür etmeliyim. Bu sıklıkla karşılaştığım bir sorun. Her şeyden önce, sana kadının orgazmı hakkında biraz bilgi vermeliyim. Sevgili kızım, kadının orgazmı beklediğin kadar, hatta erkeklerinki kadar dikkat çekici özellikler taşımayabilir. Kadınların orgazmı bir anlamda daha çok manevi bir anlam taşır. Vücutta belirli aralıklarla görülen kasılmalardan sonra bir boşalma, bir gevşeme, bir rahatlama şeklinde ortaya çıkar. Kadın orgazmını kasık arasından başlayıp tüm bedene yayılan bir sıcaklık duygusu ve dölyolunun istemdışı kasılmaları şeklinde açıklamak mümkündür. Kadının orgazmı erkeğinkine oranla daha geç ortaya çıkabilir. Cinsel eylemi erkekte omurilik, kadında beyin yönetir. Eğer huzursuzlukların, bilinçaltında gelişmiş bazı kırgınlıkların ve endişelerin varsa, cinsel açıdan tam bir teslimiyet yaşayamazsın. Örneğin bebeğinizi kaybetmiş olmanız, eğitimine rağmen iş bulamaman gibi. Ancak eşin seni cinsel açıdan ilişkiye hazırlayamıyorsa, genellikle tüm Türk erkeklerinin yaptığı gibi hemen, hazırlıksız olarak sana yaklaşıyorsa, elbette kolaylıkla rahatlayamazsın. Bu yüzden, sorunun senden kaynaklandığını sanmıyorum. Genellikle erkekler, kadının uyarılması, birleşmeye hazırlanması ve en az erkek kadar haz duyması gerektiğini düşünmezler. Kadınların en güçlü zevk alma noktalarının klitoris olduğunu pek az erkek bilir. Çeşitli bilimsel kitaplarda açıklandığı gibi kadın klitoris yoluyla da orgazma ulaşabilir. Son yıllarda bir de G noktasından söz ediliyor. Eşinin yerine bir başka erkeği düşünmen belki heyecan artırıcı olabilir. Eşini aldatırsan, psikolojik açıdan suçluluk duygusu da işin içine girince, tam tersine büyük bir bunalım yaşayabilirsin. Birçok uzman doktor tarafından yazılmış bilimsel kitaplar var. Artık internette de ciddi cinsel sağlık siteleri, açıklayıcı bilgiler sunuyor. Bu arada benim söylediklerimi de yabana atma. Eşinle bu konuları konuşabilmen çok iyi. Zaten bu sorun karşılıklı konuşularak halledilebilir. Erkekler genelde ``Bana ne’’ deyip geçiverirler. Hatta çoğunlukla kadını suçlamaktan çekinmezler. Oysa eşin sana yardımcı olmaya hazır. Birlikte bu sorunu çözebileceğinize inanıyorum. Olmazsa, devlet hastanelerinden birinin psikiyatri bölümüne başvurabilir, cinsel uyumsuzluğunuzu açıklayıp yardım isteyebilirsiniz.
Yazarın Tüm Yazıları