Kadın kanserlerine karşı Boğaziçi Köprüsü'nde pedal çevirdiler

Güncelleme Tarihi:

Kadın kanserlerine karşı Boğaziçi Köprüsünde pedal çevirdiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2016 12:08

Kadın kanserlerine karşı Boğaziçi Köprüsü'nde pedal çevirdiler

Haberin Devamı

 

 

 Ümit TÜRK / İSTANBUL, (DHA) SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kadın kanserlerine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Boğaziçi Köprüsü'nde pedal çevirdi. Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Beşiktaş'taki kampüsünden başlayan etkinlik öncesi, farkındalık oluşturmak için Viyana'dan ve Ankara'dan bisikletle gelen gruplara plaket verildi. Daha sonra bazı kamu kurumu ve sivil toplum temsilcilerinin de bulunduğu onlarca bisikletli Boğaziçi Köprüsü bisikletle geçti. Etkinlik sırasında köprünün Avrupa'dan Anadolu Yakası'na giden yönü araç trafiğine kapatıldı. Etkinlik köprünün bitiminde son buldu.

"ÖNEMLİ OLAN KENDİMİZE DEĞER VERMEK"
Burada konuya ilişkin açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hareketli yaşamın bir çok hastalığa karşı koruyucu önlem olduğuna dikkate çekti. Sağlıklı yaşam için bisiklet binmenin yanı sıra yürüyüş, yüzme gibi spor faaliyetlerin de yapılmasının önemine değinen Müezzinoğlu, "Önemli olan kendimize değer vermek. Saygı duymak, sevdiklerimizle birlikte sağlıklı bir geleceği planlayabilmek. Tütün ürünlerinden ve alkolizmden uzak durmak, sağlıklı beslenmek, bir de hareketli yaşama önem vermek. Bu üç kelime kanseri yüzde elli oranında önlüyor" dedi.

"OYA AYDOĞAN, DEĞER VERİLEN, SAYGI DUYULAN BİR ŞAHSİYETTİ"
Sanatçı Oya Aydoğan'ın hayatını kaybetmesine ilişkin de Müezzinoğlu, "Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Sevenlerinin, sanat camiasının başı sağ olsun. Sevilen yılların sanatçısıydı. Toplumun hemen hemen her kesiminden kendisine değer verilen, saygı duyulan bir şahsiyetti. Milletimizin ve sanat camiasının başı sağ olsun" diye konuştu.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!