Kadın hokeyciler buzda tarih yazdı

Güncelleme Tarihi:

Kadın hokeyciler buzda tarih yazdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2012 01:41

İzmir’de düzenlenen Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası grup elemelerinde Kadın Milli Takımımız, Bulgaristan’ı 4-3, İrlanda’yı 7-1 mağlup etti.

Haberin Devamı

DÜNYA Buz Hokeyi Şampiyonası grup elemelerinde, Kadınlar Milli Takımı, önemli bir başarıya imza attı. 7-9 Aralık tarihlerinde İzmir’de düzenlenen müsabakalarda ay yıldızlılar, ilk maçta Bulgaristan’ı yendi.

7 Aralık’ta oynanan, 4-3 biten, heyecan fırtınası şeklinde geçen karşılaşmada millerimizin gollerini Seda Demir (2), Tuba Dokurun ve Didem Aydoğdu kaydetti. Şampiyonanın ikinci gününde Bulgaristan, İrlanda’yı 6-1 yendi.

İrlanda’ya gol yağdırdık

9 Aralık’ta; Milli Takımımız, son maçında da İrlanda’yı 7-1 mağlup ederek 2014 yılı Dünya Şampiyonası grup müsabakalarına katılmaya hak kazandı. Ay yıldızlılarımızın golleri Gizem Öztaşdelen, Ceren Alkan, Tuba Dokur, Seda Demir ve Başak Demirkol’dan geldi.

Şampiyonanın sonunda yapılan kapanış seramonisinde takımlara kupa ve madalyaları verilirken; en iyi kaleci İrlanda’dan Seanna Conway, en iyi forvet Türkiye’den Seda Demir, en iyi defans Bul-garis-tan’dan Stefani Stoyanova seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!