Kadın girişimciler buluştu

Güncelleme Tarihi:

Kadın girişimciler buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2016 14:44

Kadın girişimciler buluştu

Haberin Devamı

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Ege Bölge Toplantısı, KGK Muğla İl İcra Komitesi organizasyonuyla Muğla'da gerçekleştirildi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Muğla Milli Eğitim Şube Müdürü Veli Bozkurt, KGK Ege Bölge Başkanı Esen Türker, KGK Muğla İl İcra Komitesi Başkanı Dr. Aslı Karataş, MUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Ercan, Mehmet Dişcigil, Genç Başarı Vakfı Genel Müdürü Seçil Çelebi ile TOBB Girişimcilik Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Oğuz Vural başta olmak üzere Ege İlleri KGK İcra Komiteleri Başkanları ve üyeleri katıldı. Toplantıda Aydın, Denizli, Manisa, İzmir, Burdur, Afyon, Kütahya, Uşak'tan gelen kadın girişimciler de yer aldı.

MUTSO Konferans Salonu'ndaki etkinliğin açılış konuşmasını yapan Muğla İl İcra Komitesi Başkanı Dr. Aslı Karataş, girişimciliğin ülke ekonomisinin büyümesi ve kalkınması için en temel lokomotif olduğuna vurgu yaptı. Karataş, "Temel amacımız, TOBB Kadın Girişimcilik Kurulu'nun hedeflerinden biri olan girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve bunun için gerekli sinerjiyi yaratmak. Girişimcilik, bir ülke ekonomisinin büyümesi ve kalkınması için en temel lokomotiftir. Bu lokomotifin vazgeçilmez parçalarından biri de elbette kadınlardır. Halihazırda zaten üreten ve ekonomik değer yaratan kadınların ve kadın emeğinin verimli bir şekilde ekonomiye entegre edilmesi için girişimcilik kültürlerinin kadınlara yönelik etkin bir şekilde işlenmesi gerekir. Aslında kadını, erkeği, genci tüm bireylerin kendi potansiyellerini keşfettiği ve ürettiği sürece kendine, çevresine ve akabinde ülkesine katkı sağlayacağı kesindir. Bugün burada potansiyelini keşfetmiş, üreterek ekonomik değer yaratmış, zorluklarla mücadele etmiş ve başarmış kadınlar olarak bulunmaktayız. Bizlerin en temel görevi, bizlerden sonra bu yolda yürüyeceklere ışık tutmak, teşvik etmek ve rol model olmaktır" dedi.

MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Kadın Girişimciler Kurulu'nun kurulduğu 2007 yılından bu yana yoğun bir çalışma süreci içinde olduğunu ve bugün 81 ilde 6 bin 405 üyeye ulaştığını belirterek "Türkiye'nin en geniş kadın girişimci ağını oluşturmaktadır." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından TOBB Girişimcilik Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Oğuz Vural, TOBB organizasyonunda gerçekleştirilen Startup ve Forum etkinliklerinin kapsamları, çalışmaları, başvuru süreçleri ve sonuçları hakkında bilgi verdi.

Muğla Kadın Girişimciler İl icra Komitesinin düzenlemiş olduğu program doğrultusunda, katılımcılar konser ve defile ile buluşturuldu. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisi ve Altın Eller Derneği'nin düzenlemiş olduğu Muğla'nın Mirası konulu defile ile keyifli dakikalar geçirdi.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!