Kadın Danışma Merkezi’nde Kurslar Devam Ediyor

Güncelleme Tarihi:

Kadın Danışma Merkezi’nde Kurslar Devam Ediyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2015 16:48

KURSİYERLER

Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi kadınlara yönelik birbirinden önemli eğitim ve hobi kurslarına devam ediyor. Ortak çalışmalara önem veren Selçuk Belediyesi, bu kapsamda Selçuk Kadın Danışma Merkezi ve Selçuk Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi ile Kırkyama kursu açtı. Eğitim kurslarının da devam ettiği merkezde, psikodrama çalışmalarına yeni katılımcılar bekleniliyor. Ayrıca geçtiğimiz yıl Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi tarafından verilen "Kadın Sağlığı Eğitim Programı" bu yıl yine Selçuklu kadınlarla buluşacak.
Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi kadınların yeteneklerini geliştirmek, yeni hobiler edinmek, hayatına pozitif katkılar sunmak adına çeşitli eğitimler ve kurslar açmaya devam ediyor. Bu kapsamda açılan kursların başında ise kadınların yakın ilgi gösterdiği Kırkyama kursu yer alıyor. Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi ve Selçuk Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile verilen Kırkyama kursuna 25 kursiyer katıldı. Yapılan bu işbirliğinin önemine dikkat çeken Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Ali Karakurt, Selçuk Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi eğitmenleri tarafından verilen kursların haziran ayına kadar devam edeceğini, kurslarda kadınların ürettikleri birbirinden renkli el becerilerinin kurs bitiminde yine Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi’nde sergileneceğini söyledi.
KADIN SAĞLIĞI EĞİTİMİ YAKINDA BAŞLAYACAK
Geçen yıl Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde verilen Kadın Sağlığı Eğitim Programı’nın bu yıl da devam edeceğini kaydeden Karakurt, bu kapsamda 20 Kasım Cuma günü saat 14.00’de tanıtım toplantısı yapılacağını duyurdu. Kadın Sağlığı Eğitim Programı çerçevesinde kadınların ruh ve beden sağlıklarını nasıl koruyacaklarına dair birbirinden farklı başlıklar altında eğitim verileceğini kaydeden Karakurt, "Kadın Sağlığı Eğitim Programı kapalı gruplar halinde 13 hafta boyunca 90 dakikalık modüller halinde devam edecek" dedi.
EĞİTİMLERE BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR
Kadın Danışma Merkezi’nde ayrıca Psikodrama eğitiminin de devam ettiğini hatırlatan Başkan Yardımcısı Ali Karakurt, "Psikodrama bilindiği gibi; bireyin kendisini tanıması, kendisine ve durumlara dışarıdan bakması, hayatın akışı içinde baş etme gücünü artırmasını sağlayan bir paylaşım yöntemidir. Psikodrama eğitiminde ayrıca kadınların günlük hayatlarındaki istek ve seçeneklerin farkına vararak atılacak adımlara dair paylaşımlar yapılacak" diye konuştu.
Karakurt, son olarak Selçuk Belediyesi Selçuk Kadın Danışma Merkezi’nde verilecek olan Kadın Sağlığı Eğitim Programı ve Psikodrama eğitimlerine katılmak isteyen kadınların Kadın Danışma Merkezi’ne şahsen başvurmaları gerektiğini duyurdu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!