Kadıköy değil 19 Mayıs

Güncelleme Tarihi:

Kadıköy değil  19 Mayıs
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2017 17:56

Ankaragücü Sarıyer’i 2-0 yendi ve zirve takibini sürdürdü. 19 Mayıs Stadı tarihi günlerinden birini yaşarken, tribünleri tıklım tıklım dolduran taraftarlar, sahayı şölen alanına çevirdi.

Haberin Devamı

19 Mayıs Stadı tarihi günlerinden birini yaşarken, tribünleri tıklım tıklım dolduran taraftarlar, sahayı şölen alanına çevirdi. Coşkuyla başlayan maçta Ömer Ozan’ın golü, on binleri ayağa kaldırdı. Kaptan Erhan’ın penaltısı farkı ikiye çıkarırken, 90 dakikanın bitiminde büyük sevinç yaşandı.

İkinci Futbol Ligi Kırmızı Grupta nefes nefese giden şampiyonluk yarışında, bir viraj daha dönülürken, Ankaragücü, sahasında Sarıyer’i 2-0 yendi. Gümüşhanespor deplasmanda Aydınspor 1923’ü 4-0 mağlup edip, liderliği kaptırmadı.
19 Mayıs Stadı tarihi günlerinden birini yaşarken, takımı, bu maç sonunda zirvenin, sezon bitiminde de şampiyonluğun sahibi görmek isteyen Ankaragücü taraftarı tribünleri tıklım tıklım doldurdu. Saatler öncesinde, 19 Mayıs Stadı’na akın etmeye başlayan sarı-lacivertliler, 19 Mayıs’ı karnaval alanına çevirdi. Uzun bir aradan sonra mahşeri bir kalabalık ağırlayan tarihi statta, maç biletlerinin 5 TL olması, havanın baharı andırması, coşkuyu iki katına çıkardı. Bir çok futbol sever de maça giremeyip, dışarıda kaldı.
Maça hızlı başlayan Ankaragücü, 12. dakikada gole yaklaştı. Serkan, sağdan topu uzun süre sürüp ortaladı. Kale alanı içinde Ömer dokunamadı ve Ankaragücü önemli bir gol pozisyonundan yararlanamadı.
24. dakikada Erhan, soldan ceza sahasına girdi. Vuruşunda top kalecide kaldı.
34. dakikada Ankaragücü aradığı golü buldu. Erhan’ın düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu Ömer ceza sahası dışından sert bir şutla ağlara gönderip, Ankaragücü’nü 1-0 öne geçirdi.
36. dakikada Erhan’ın ceza sahası dışından sert şutu direği sıyırıp auta gitti ve ilk yarı 1-0 sona erdi.
67. dakikada Kenan’ın ceza sahası dışından sert şutunu kaleci Sadrettin Fırat iki hamlede güçlükle önledi.
74. dakikada fark ikiye çıktı. Kenan, ceza alanı içinde faulle durdurulunca hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan
Erhan topu ağlara gönderip, durumu 2-0 yaptı. Sonraki bölümde çabalar sonucu değiştirmedi ve maç 2-0 sona erdi.

Haberin Devamı

SİYASİLER DESTEK VERDİ

*AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal’a Ankaragücü Kulüp Başkanı Mehmet Yiğiner, sarı-lacivert forma takdim etti. Karşılaşmayı, Aydın Ünal ile birlikte MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Güdül Belediye Başkanı Hava Yıldırım, Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya da izledi.
*Sarıyer’i ise 10’a yakın futbol sever takip etti.
*Maçın 6. dakikasında müthiş bir tezahürat ve balon konfeti şovu yaşandı. Tribünler, 16. dakikada “Bursa, Bursa” diye bir kez daha ayağa kalktı. Maraton tribününde 50 kişilik yeşil-beyazlı taraftar, Ankaragücü’ne destek verdi.
45. dakika taraftarlar, “Yönetim ayağa” diye bağırınca, Başkan Mehmet Yiğiner ve yöneticiler hep birlikte ayağa kalktı ve tribünleri selamladı.
*Karşılaşmanın devre arasında Ankara Kulübü seğmenlerinin gösterisi büyük beğeni ile izlendi.
*Kulüpten yapılan açıklamaya göre 18 bin 500 biletli seyirci maçı takip etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!