Kaderin oyunu!

GÖKHAN ÜNAL: Onun için "Süper Lig’de kalabalık savunmayı delecek en etkili santrfor" diyorlar. Defans arasında sıkışıp kalmaz. Nereye koşacağını, nerede duracağını iyi bilir.

KAFASI hep dolu doludur. Ya değiştireceği yeni bir arabaya takar kafayı... Ya da dökülmeye yüz tutan saçlarına... Özel şampuanlar kullanır ve kalanları kurtarmak için her şeyi dener.

Hatta, yakın zamanda saç ektirdiği de doğrudur. Futbolculuğunu diğer satırlara bırakıyorum. Şanı-şöhreti biliniyor. Oynadığı futbol yıllardır izleniyor...

Öyleyse, değişik bir yerden yakalamalıyım Gökhan Ünal’ı... Sevgili arkadaşım Kayseri muhabiri Oktay Ensari’den bir şeyler kapabilir miyim... Açtım telefonu ve başladık konuşmaya...

Sevgili Oktay, Gökhan için neler biliyorsun?

Abiciğim, Gökhan bizden çıktı. Artık Trabzonsporlu. Hiçbir şey söyleyemem.

İyi de Kayserispor’daki Gökhan’ı anlatacaksın.

Benim ağzımdan sadece şunu yazabilirsin...

Neyi yazabilirim?

Ersun Yanal 4 yıl önce beğenmediği Gökhan Ünal’a 4 yıl sonra kucak açtı.

Nasıl, anlayamadım.

Gökhan, G.Birliği’nin Nevşehir kampına geldi. Ersun Hoca beğenmeyip geri gönderdi.

Ne yapacaksın, kader böyleymiş...

Kader de diyebilirsin, futbolun cilvesi de... Ama biraz pahalıya patladı...

Her neyse başka neler söyleyeceksin?

Kayserispor yönetimi Gökhan’a hizmetleri için teşekkür etti. Helalleşip ayrıldılar.

Başka?

Camiaya göre, Gökhan, Kayserispor’a daha fazlasını verebilirdi. En azından gol kralı olabilirdi. Ve Kayserispor’a artı puanlar getirebilirdi. Sık sık sakatlanmasaydı... Evet, camianın düşüncesi de bu... Başka tek kelime söylemem.

Sağol, bu da yeter.

YAKIN çevresi heveslerini ve hedeflerini iyi bilir Gökhan’ın. Fransa ve İtalya’da oynamak vazgeçilmez bir tutkuydu Gökhan Ünal için...

Peki, niye oralara gitmedi?

Bazı ikilemler yaşadı. Daha doğrusu hep kafasını karıştırdılar Gökhan’ın... Kim karıştırdı?

Menajerler!

Kimi şurası dedi, kimi burası. Ama yurt içinde en çok G.Saray’ın teklifinden etkilendi. Kayseri yönetimi de inat etti. Vermedi, satmadı Gökhan’ı...

İnadın nedenini biliyor musunuz?

Sezon içinde G.Saray’ın Gökhan ile ilgilenmesine... İstanbul’a çağırmalarına ve Adnan Polat’ın Yeşilköy’e araba gönderip, aldırtmasına bozuldular.

Gökhan’ın, G.Saray için Rusya’dan gelen okkalı bir transfer teklifine sırt çevirdiği ve Rubin Kazan’ın ısrarına aldırmadığı da söylenir...

Gökhan Ünal, bir ara F.Bahçe’nin de gönlüne düştü. Hatta, imza için gün sayanlar bile çıktı. Daha sonra Trabzonspor girdi kuyruğa...

Ve yağdan kıl çeker gibi çekip aldı Gökhan’ı!

iŞE
bak! Bu transfer yıllar sonra iki eski dostu Trabzonspor’da buluşturdu. 1996-97 sezonunda Petrolofis’te Umut Bulut ile birlikte oynayan Gökhan Ünal, şimdi Trabzonspor’da onunla yine kader birliği yapacak.

Gökhan, böyle bir ortamın psikolojik yönden yarar sağlayacağını söylüyor. Ve birlikte güçlü bir ikili oluşturacaklarını da ısrarla vurguluyor.

Brezilyalı Ronaldo ve Fransız Henry... Bu iki futbolcu her zaman etkilemiştir Gökhan’ı. Özelliklerine ve stillerine hayrandır.

İdmanları pek sevmez. Ancak maçlarda farklıdır. Elinde-eteğinde ne varsa döker ortaya. Oyuna asılır, kazanma duyguları depreşir ve bir hırs küpüne dönüşür.

Kayserispor’da Gökhan Ünal ile bir sezon geçiren eski hocası Hikmet Karaman

ile bir telefon görüşmesi yaptım. Bakın neler söyledi...

Hocam nasıl bir futbolcudur Gökhan Ünal?

Kişiliği, karakteri 10 numara.

Sahadaki Gökhan Ünal?

Süper Lig’de dörtlü defans oynayan savunmaları delecek en etkili adam Gökhan Ünal’dır. Stoperler arasında asla sıkışıp kalmaz. Nerede duracağını, nereye koşacağını çok iyi bilir.

Başka hocam?

Driplingleri, plaseleri, kafa vuruşları mükemmeldir. Nerelerden nerelere geldi...

Nasıl geldi hocam?

Beraber çalışırken, Ali Sami Yen’de Kayserispor’un G.Saray’a farklı yenildiği bir maç var. O maçı hiç unutmam. Herhalde Gökhan da unutmamıştır. Top sürerken yere düştü. Topu ayağından kaçırdı, pozisyonu yitirdi. Ertesi gün gazetelerde ne yazılar çıktı. Eleştirilerin bini bir para... O Gökhan çalıştı çabaladı ve bugünlere geldi. Herkesi peşinden koşturdu...

Üzerinde emeğiniz çok değil mi hocam?

Lütfen onu Gökhan’a sorun!

VE Gökhan Ünal yıllar sonra Trabzonspor’da tekrar Ersun Yanal ile buluştu. Ama ben yıllar öncesinden bir hikayeyi anlatacağım. Gökhan, Kayseri’de oynarken, G.Birliği Kulübü’nden çok sevdiği bir yöneticiye telefon açar. Ve der ki... Abiciğim, bugünkü maçta beni dikkatle izle. İyi bir sürprizim var. Birilerine bir ders vereceğim.

Maç oynanır ve Kayserispor, Manisa’yı 7-2 gibi farklı bir skorla yener. Gökhan da tam 4 gol atar.

Kayserispor’un yendiği takımın başındaki teknik direktör Ersun Yanal’dır. Şimdi bu ikili kol kola Trabzonspor’un başarısı için ter dökecek.

Her ikisine de iyi sezonlar...

YARIN: SİVOK(BEŞİKTAŞ)
Yazarın Tüm Yazıları