Kaderin cilvesi

TAMER Karadağlı’dan Allah razı olsun, bereket getirdi medyaya. Yazmakla bitiremedik. Onlar karı-koca hiç susmayınca bize de haliyle cevap hakkı (!) doğuyor.

Fakat benim için bu mevzu bitmiştir. Aldatmalar artık kimse için sürpriz değil. Ve artık söylenecek yeni bir söz de yok. Konuyu yıllardır her açıdan irdeledik durduk; nitekim Tamer Karadağlı olayı vesilesiyle söylediklerimizi tekrar ediyoruz, başka bir şey yaptığımız yok.

Bana ilginç gelen, ilk günlerde şantajın aldatmayı geri plana itmesiydi ki ‘Bir Mağduriyet Bin Kaçamak Örter’ başlığıyla düşüncelerimi ifade ettim, bitti.

*

Şimdi Hüseyin Uzun’un ölümüne sebep olan olayla ilgiliyim daha çok.

Kimdir Hüseyin Uzun?

Eskişehir’in Sivrihisar İlçesi’ne bağlı Aydınlı Köyü’nde yaşayan bir çoban. Tabii ki başına inek düşünceye kadar. Hüseyin Uzun, yolun kıyısında koyunlarını otlatırken yoldan geçen kamyonun kasasındaki inek başına düşüyor ve Hüseyin Uzun sizlere ömür...

Hüseyin Uzun çoban, başına düşen şey de inek olunca insana normalmiş gibi geliyor. Ama durum, otlattığı hayvanın tepmesi, ısırması falan değil ki... İnek yoldan geçen kamyondan düşüyor. O kamyonda karpuz, su motoru, gazoz, şekerpancarı falan da yüklü olabilirdi. Ama hayır, sanki Hüseyin Uzun çoban diye inek düşüyor. Çiftçi olsaydı, kamyondan da karpuz düşecekti belki. Artık ‘tesadüfün böylesi’ mi demek lazım yoksa ‘kaderin cilvesi’ mi...

*

Hadi bu denk gelişi bir yana bırakalım. Böyle tuhaf kazalar başka ülkelerde de olur mu acaba? Bana sanki sırf bize mahsusmuş gibi geliyor. Aksi halde onların da ‘Kahpe Kader’ diyen şarkıları olurdu. Lakin hiç duymadım.

Şimdi AB kınayı yasakladığı gibi ‘Başına inek düşmek suretiyle ölüm’ü de yasaklar mı acaba?

Sahi AB ‘kaderden doğan durumlar’ için ne düşünüyordur?

‘Uyum yasası çıkarttık’ desek ineğe, anlar mı?

Ha, tabii ‘kamyon kasasının kenarlarının sıkıca kapatılması’ hususunda bir yasa çıkartılabilir. Fakat yetmez. ‘İneğin kasaya bağlandığı zincirin öyle pattadanak kapanması’ hususunda da bir yasa lazım.

Fakat ben biliyorum kaç tane yasa çıkartırsanız çıkartın o inek o kamyondan düşecektir. Hem de işte birinin başına...

Zaten kim bilir böyle akla gelmedik daha ne kazalar vardır. Yasa yetiştiremezsiniz. Dediğim gibi, bizim gibi ülkelerin her şeyi denk duruma gelse kaderi uygun değil AB’ye. Cilveli bir şey bizimkisi.


MIŞ-MUŞ

Kadınlar erkekte eğitim+yapılı vücut+para arıyorlarmış.

Fakat çok kanaatkár olduklarından sırf üçüncüsüne razı oluyorlar.

*

Sekiz farklı zeká türü varmış.

Buna rağmen açıkta kalanlar var.

*

Obezite Taş Devri kökenliymiş.

O zaman ‘Taş yesem yarıyor’ diyorlardı herhalde.
Yazarın Tüm Yazıları