Kaçak otoparka engebeli müdahale

Güncelleme Tarihi:

Kaçak otoparka engebeli müdahale
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2016 10:20

Kızılay’da, ‘korsan otopark’ alanına çevrilen Hazine’ye ait boş arazi Zabıta ekiplerinin müdahalesiyle kapatıldı. Önce zabıtanın operasyon düzenlediği kaçak otopark alanı, Büyükşehir’in iş makineleri tarafından araç giremeyecek şekilde engebeli hale getirildi.

Haberin Devamı

Ankara Hürriyet’in ‘Hazine Avcıları’ manşetiyle gündeme getirdiği Kızılay Kumrular ile Necatibey Caddeleri’nin kesişiminde bulunan ‘korsan otopark’ Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerince kapatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hizmet binası olarak kullanıldıktan sonra şubat ayından tamamiyle yıkılan bindan geriye kalan boş alanı mesken edinen değnekçiler, zabıta ekiplerinin müdahalesinin ardından ‘üstü açık otopark’ süsü verdikleri araziden ayrıldı. Büyükşehir’e bağlı iş makineleri, boş araziyi araç giremeyecek şekilde engebeli hale getirdi.

KAÇAK OTOPARKA İZİN VERMEYECEĞİZ

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak, otoparklara yönelik denetimlerin rutin olarak yapıldığını belirterek, “Ruhsatsız olan kaçak otoparkçıların faaliyetini engellemek üzere arsayı kullanılamaz hale getirdik. Başkent’te kaçak otopark işletilmesine izin vermeyeceğiz. Her konuda olduğu gibi bu konuda da emniyet birimlerimizle koordineli çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

AYLIK ABONESİ BİLE VARDI

Çevre sakinleri ise ‘otopark’ süsü verilen korsan park alanının 10 güne yakın bir süredir faaliyet gösterdiğini söyledi. Değnekçilerin araç başı 10 TL ücret aldığını belirten vatandaşlar, park alanının kaçak olduğunu zabıta ekiplerinden öğrendiklerini ifade etti. Kaçak otoparka aylık abonelik yaptırdığını belirten bir vatandaş, “Kulübeleri ve tabelaları da bulunuyordu, Ankara’nın göbeğinde kaçak bir park alanı olabileceği aklımın ucundan geçmedi” dedi.

EŞYALARINI TOPLADILAR

‘Üstü Açık Otopark’ yazılı pankartları toplayan değnekçilerin, yazıhane olarak kullandığı konteynere de el konularak yediemine çekildi. Masa ve sandalye getirerek günlerce bölgede bekleyen değnekçiler, sabah saatlerinde eşyalarını toplayarak araziyi terk etti.

BARİYERLERİ KALDIRIP YENİDEN AÇMIŞLARDI

Zabıta ekipleri 3 gün önce tespit ettikleri kaçak otoparkı önlemek için boş arazinin girişine bariyer koymuş, ancak değnekçiler bir süre sonra bariyerleri kaldırmıştı. Aynı durumun yaşanmasını için önlem alan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, araziyi araçların kullanamayacağı şekilde engebeli hale getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!