‘Kaçak’ döküm önlenemiyor

Güncelleme Tarihi:

‘Kaçak’ döküm önlenemiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2016 15:47

Başkent’te, bilinçsiz kişilerce yapılan kaçak moloz ve hafriyat dökümleri, çevre kirliliğine sebep oluyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, döküm alanına dönen bölgelerin temizlenmesini ve denetimlerin artırılmasını istiyor.

Haberin Devamı

Ankara’da, kaçak moloz ve hafriyat dökümünün sebep olduğu çevre kirliliği büyüyerek devam ediyor. Büyükşehir ve ilçe belediyesi zabıtalarının denetimlerinden kaçan bazı kişiler, inşaat atıklarını boş buldukları yol kenarı, dere yataklarına döküyor. Ana arter ve bulvar gibi görünür noktadaki moloz ve çöp yığınları vatandaşların şikayetleri ve denetimler kapsamında belediye ekiplerince kaldırılırken, bazı bölgelerdeki yığınlar gün geçtikçe daha da çoğalıyor. Ankara Hürriyet, duyarsız vatandaşların sebep olduğu çevre katliamını fotoğrafladı. 

SANAYİ YANI DÖKÜM ALANI

Başkent’in yeni sanayi bölgesi olarak 2003 yılında açılışı yapılan ve İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) bitimindeki boş arazi, kaçak moloz ve hafriyat dökümleri nedeniyle çöplüğe döndü. OSB’nin bitiminden başlayıp, Çevre Yolu’na kadar uzanan Yuvaköy Yolu boyunca, yasak olmasına rağmen döküm yapılıyor. Boş arazideki moloz ve hafriyat yığınları arasında, inşaat malzemesinden evsel çöplere, eski mobilyalardan tesisat malzemelerine kadar çok sayıda atık bulunuyor. Kaçak dökümün sebep olduğu çevre kirliliğine, sanayi esnafı da tepki gösteriyor.

Haberin Devamı

EYMİR YOLU MOLOZ DOLU

Kentin en güzel doğal mekânlarından olan ve Ankaralıların hafta sonları, tatil günlerinde akın ettiği Eymir Gölü’ne ulaşımı sağlayan Oran-Eymir Yolu da duyarsız kişilerin kurbanı oluyor. Şehri, Eymir Gölü’ne bağlayan yolun etrafı bilinçsiz kişilerce atılan çöplerle dolarken, beton bariyerlerle kapatılmayan bazı alanlarda da hafriyat ve moloz yığınları yükseliyor. Denetimlerin sıklaştırılmasını ve kaçak dökümün önlenmesini isteyen vatandaşlar, “Yol boyunca yaşanan çevre kirliliği, Eymir’in güzelliğini de gölgeliyor. Doğanın Ankara’ya hediyesini korumalıyız” diyor.

BOŞ ALANLAR ÇÖPLÜK GİBİ

Kaçak dökümlerin yaşandığı diğer bir nokta ise Konya Yolu oluyor. Kepekli Kavşağı ve Gölbaşı arasında kalan bölgedeki boş alanlar, gelişi güzel atılan çöp ve kaçak atık dökümleri nedeniyle çöplüğe döndü. Bölgede inşaat yıkıntıları ve evsel atıklar bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!