Kaçak avcılara ceza yağdı

Güncelleme Tarihi:

Kaçak avcılara ceza yağdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2016 11:20

Kaçak avcılara ceza yağdı

Haberin Devamı

MANİSA'da yaban hayatın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması adına çalışmalarını sürdüren Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar 4'üncü Bölge Müdürlüğü ekipleri, 5 ayda kaçak avlandığı tespit edilen 75 kişiye 90 bin 50 TL idari para cezası uyguladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar 4'üncü Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Manisa'da yaban hayatının korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması adına yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Yaban hayatı ve doğal yaşamı korumak adına Manisa ve ilçelerinde avcılıkla ilgili eğitim seminerleri düzenlediklerini belirten Bayrak, 2016 yılının ilk 5 aylık döneminde yasalara aykırı kaçak av yapanlara idari para cezası uyguladıklarını söyledi. Mayıs 2016'nın sonundan itibaren 8 avcı eğitim kursu açtıklarını anlatan Bayrak, "Bu avcı eğitim kurslarını başarı ile bitiren ve sınavı kazanan 347 kişiye sertifika verdik. Doğal yaşamı korunma, yaban hayvanlarının biyolojisi ve sağlık alanında eğitim alan avcılarımız bilinçli bir şekilde avlanarak, doğanın korunmasına katkı sağlıyor" diye konuştu.

Bayrak, kış aylarında doğaya 1 ton yem takviyesi taptıklarına dikkat çekerek, "298 avcıyı denetledik. Denetlenen avcıların içerisinde kaçak ve yasa dışı avlandığı tespit edilen 75 kişiye 90 bin 50 lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca 10 avcının elindeki araç ve gereçlere el konuldu. Toplamda 33 yaralı yaban hayvanını ise tedavi ettikten sonra tekrar doğal yaşama salınmasını sağladık" dedi.

KUŞ TÜRÜ VE SAYILARI ARTIYOR

Manisa'da yaptıkları orman faaliyetleri sonucunda her geçen yıl kuş türü ve sayılarının arttığını da belirten Bayrak, "Doğal popülasyonda yaban hayvanlarının gelişmesi anlamında Gölmarmara ve Kula ilçelerimizde 4 bin adet kınalı kekliği doğaya yerleştirdik. Bu keklikler kene gibi zararlı böcekleri tüketerek doğal yaşama katkı sağlıyor. Gölmarmara Gölü'nde 29 türden 39 bin 702, Demirköprü Barajı'nda ise 18 türden 3 bin 706 kuş sayımı yaptık. Kuş sayımlarımızı kuşların yıllara göre ne kadar değişim yaptığı noktasında her sene yapıyoruz. Sayılar özellikle göç kuşlarına görede değişiyor. Ama yaptığımız çalışmalar sonucu kuş sayıları artarak devam ediyor" dedi.

Ersan ERDOĞAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF





 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!