Kaçak avcı Hans Pieper!

Güncelleme Tarihi:

Kaçak avcı Hans Pieper
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 1998 00:00

Metin SERTOĞLU
Haberin Devamı

Kimdir bu Alman? 40 yıla yakın bir süre ülkemizde ikamet eder, esas mesleği mekanisyenlik olup, İzmit'e yakın Gebze'nin Eskihisar köyünde oturur. Hasta derecede av tutkunu olan bu yaşlı yabancının, uzun yıllar ülkemizde çöreklenmesinin nedeni de avcılık olsa gerek. Alman vatandaşı olduğu için kanunen av teskeresi sahibi olmadığı gibi, yivli tüfek taşıma belgesi de alamıyor. Geçmiş yıllarda nasıl edindiğini anlayamadığım av teskeresi sahibi iken, Av ve Yaban Hayatı Koruma Vakfı tarafından yapılan ihbar sonucu İzmit Emniyet Müdürlüğü'nce teskeresi iptal edilmiş, tekrar verilmesi için bazı parlamenterlerin araya girmesi fayda etmemiş, Danıştay'a açtığı davaları da kaybetmiştir. Kaçak avcılıktan ülkeye izinsiz silah sokmaktan, hakkında açılan davalar ve ihbarlardan, Orman Bakanlığı'ndaki dosyası olabildiğince kabarmıştır.

Ormancılar tarafından kırmızı bültenle takip edilen, Toroslar'ın, Munzur'ların daha birçok dağlarımızın yalçın tepelerinde korkusuzca turlayan, kaymakamdan, valiye, dağdaki eşkıyaya kadar insanlarla rahatça ilişki kurabilen kaçak avcı Hans'ın; en son 3 yıl önce izine Erzincan'da rastlandı. Vurduğu keçiyi köylü arkadaşı ile saklayıp, bir keklik vurdum diyerek, üç kuruşluk bir para cezası uyduruk bir tüfeği feda etmekle paçayı kurtarmayı becerdi! Orman bakanlığı tarafından evi aratılmış ise de, ülkeye nasıl sokulduğu bilinmeyen 7 adet yivli bulundurma belgeli tüfeklerinin dışında taze hayvan postu ya da boynuzuna ne hikmetse rastlanamamıştır!

Ava giden avlanır

Ava giden avlanır misali; Hans Pieper Sıvas'a bağlı Divriği bölgesinde arkadaşları ile birlikte kaçak avlandıkları 50 adet kınalı keklik, 1 tavşanla Jandarma Bölük Komutanı'nın yönettiği bir operasyonla geçtiğimiz ay, yörenin Kesme Köyü civarında avlanırken, suçüstü yakalanmıştır. Karakolda ortaya çıkarttığı birbirinden ünlü siyasilerimizin kartları derdine derman olamamış, bir günlük nezarethane keyfinin ardından kendisini savcının karşısında bulmuştur. Suçunu itiraf eden Alman ve arkadaşlarının; birisi yivli, Alman'ın 4 tüfeği ile birlikte toplam 10 adet tüfeğe el konulmuştur. Ayrıca beş katı fazla para cezası -450 milyon lira- Hans'tan, 400 milyon lira da diğerlerinden tahsil edilmiştir! Suç mahali, orman sahasına girmediğinden sanırım, araçlarına el konulmamıştır.

Bana kalırsa yakalanan keklikler, Erzincan'da olduğu gibi yem olarak, kullanıldı. Kulağıma gelen duyumlara göre 3 adet de yaban keçisi vurulmuş, bu keçileri araçlarda gezdirecek halleri yok ya! Yakaladıkları yöre keçi meralarının eteklerine düşüyor. Eminim ki avın ilk günlerinde katliama keçiyle başladılar, kaçak avlarını keklik avıyla cilalayıp, noktalamak isterken de yakalandılar! El konulan silahlar arasında bir adet yivli tüfek var, bununla da keklik vurulmayacağına göre belli ki keçi için taşınmaktadır. Şayet, konakladıkları köyde, anında bir araştırma yapılmış olsaydı, keçi kavurmasının kokusu hissedilecekti. Kekliklerin üstüne üstlük! Keçinin tazminatı 300 milyon yabancıya beş katı olan cezayı üçle çarpınca 4.5 milyar lira eder ki, Milli Savunma'ya terk edilecek tüfeklerle birlikte ortaya çıkacak yekün, ihtiyar Alman'ın belini doğrulamayacak biçimde bükerdi! Neyse buna da şükürler olsun, kucak dolusu tebrikler koçum Jandarma'mın gönlüne dolsun!



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!