Kabaran ve dökülen saçlar

Suna Hanım, ben 28 yaşındayım ve Hollanda’da yaşıyorum. Size birkaç sorum olacak. Birincisi saçlarım hem çok kabarık duruyor hem de dökülüyor.

Bu sorundan kurtulmam için ne önerirsiniz? İkincisi ise, vücudumda çok çatlak ve selülit var. Bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler. á Gülşen Cömert

Yarım kahve fincanı soya yağı, iki çorba kaşığı badem yağı, bir çay kaşığı deniz tuzu ve bir tatlı kaşığı elma sirkesini benmari usulü ısıtın. Karışımı saç diplerine boya sürer gibi sürün ve masaj yapın. Ardından streç filmle sarıp iki saat kadar bekletin. Çatlak ve selülit sorununuza gelince... Oluşan çatlakların çaresi yoktur, ancak yenilerinin oluşmasını engellemek için önlem alabilirsiniz. Bol bol limon suyu sürün mesela... Selülitleriniz için de formülüm şu: Bir fincan susam yağı, üç limon suyu, 10 adet dövülmüş Aspirin’i karıştırın ve bununla her gün masaj yapın. Haftada bir de kese yapın; bu dolaşımı olumlu yönde etkiler.

Güneş lekeleri

Ben 30 yaşındayım, sorunum ise yüzümde oluşan güneş lekeleri... Birçok kozmetik ürün kullanmama rağmen geçmediler. Doğal ürünler de kullandım; keten tohumunu kaynatıp sürdüm, salatalık sürdüm, ama faydalarını görmedim. Yardımınızı rica ediyorum. á Yasemin I.

Yaz-kış dışarı çıkmadan önce 20 koruma faktörlü koruma kremi kullanın. Uygulayacağınız maske ise şu olmalı: Birer tatlı kaşığı yulaf unu, bal ve limon suyunu bir çorba kaşığı yoğurt ile karıştırın. Bunu yüzünüze sürüp 20 dakika beklettikten sonra ovarak çıkarın. Ardından bol suyla yıkayın. Maskeyi haftada bir tekrarlayın.
Yazarın Tüm Yazıları