Juve'yi sokaktan kurtaran kefalet

Güncelleme Tarihi:

Juveyi sokaktan kurtaran kefalet
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2013 00:09

Şampiyonlar Ligi’nde yoluna devam eden Galatasaray büyük mutluluk yaşarken, UEFA Avrupa Ligi’ne yolladığı Juventus’a da büyük jest yaptı... Üstün başarıları nedeniyle İtalyan futbolunun anası olarak görülen ve 1897'de kurulmasına da atfen 'yaşlı kadın' lakabıyla anılan Juventus'u 'sokakta bırakmadı.'

Haberin Devamı

11 ARALIK ÇARŞAMBA

SAAT: 01.00
JUVENTUS KAFİLESİ TRAFİKTE MAHSUR KALDI. MAÇ ERTELENİNCE YATACAK OTEL ARAMAYA BAŞLADI.

SAAT: 01.30
OTEL BULUNDU AMA BİR ENGEL VARDI. KARŞILAŞMANIN HAKEMLERİ DE AYNI YERDE KALIYORLARDI.

SAAT: 02.30
UEFA VE İTALYA FEDERASYONU, JUVENTUSLULARA “HAKEMLERİN BULUNDUĞU OTELE GİDEMEZSİNİZ” DEDİ.

SAAT: 03.15
İTALYANLAR, LUTFİ ARIBOĞAN’DAN YARDIM İSTEDİ. GALATASARAY, “JUVENTUS’A GÜVENİYORUZ” DEDİ.

SAAT: 03.00
UEFA’DAN İZİN ÇIKTI. JUVENTUS KAFİLESİ, GECEYİ PORTEKİZLİ HAKEMLERİN OTELİNDE GEÇİRDİ.

Salı günü 31 dakika oynanan karşılaşmanın ilk perdesi sonrası otel krizi yaşayan İtalyanlara yardım elini sarı kırmızılılar uzattı. Gelin, Juventus’un başına gelenlere ve yaşananlara birlikte bakalım... Juventus, Galatasaray ile kader maçı oynayacaktı ve alışılmışın dışında İstanbul’a pazar akşamı yani maçtan iki gün önce geldi. Edition Hotel’e yerleştiler. Maç sonrası da hemen özel uçakla Torino’nun yolunu tutacaklardı. Ancak yoğun kar yağışı sonrasında Portekizli hakem Proença’nın maçı bir gün sonraya ertelemesi, Juventus’un da bütün planlarını alt üst etti. Önce, özel uçak ile Juventus’un genç takımı İtalya’ya döndü. Bir gün daha İstanbul’da kalınacağı için otel krizi yaşandı. Edition Otel doluydu ve Juventus’u kabul etmediler.

Haberin Devamı

HAKEMLER, KAFİLENİN ÖNÜNDEKİ BÜYÜK ENGELDİ

OTEL arayışı Arena Stadı’nda start aldı. Turizm firması ve İtalyanlar bir sonuca ulaşamıyordu. Galatasaray’da bu konuda rakibine yardımcı olmak için devreye girdi. İstanbul’daki birçok otel doluydu ya da Juventus kafilesinin konaklayacağı kadar bir talebe karşılık veremiyorlarda, o kadar boş odaları yoktu. Juventuslu yöneticiler, teknik heyet ve futbolcuları taşıyan otobüs de kitlenen trafiğin içinde kalmıştı. Arayışlar neticesinde Juventus ile ilgilenen turizm firmasından bir haber geldi. Müsait olan en uyun otel Balmumcu’daki Renaissance Bosphorus Otel’di. Ancak, Juventus’un önünde bu kez çok büyük bir problem vardı. Bulunan otelde karşılaşmanın Portekizli hakemleri kalıyordu. Ve hakemlerin de konakladığı bu otelde Juventus kafilesi de tam kadro ağırlanacaktı.

Haberin Devamı

TELEFON TRAFİĞİNİ ARIBOĞAN SONLANDIRDI
UEFA yönetmeliği gereğince deplasman takımları kesinlikle maçın hakemleri ile aynı otelde kalamıyorlardı. İstanbul trafiğinde gece saatler 01.00’i gösteriyordu. Juventus kafilesi telefon trafiğine devam ediyor ama bir sonuca ulaşamıyordu. İtalya Futbol Federasyonu da telefonda Juventuslu yetkililere, hakemle aynı otelde kalmamaları gerektiğini belirtti ve durumun yönetmeliğe aykırı olduğunun altını çizdi.
UEFA heyeti de buna izin vermedi. Juventus da Galatasaray’a bir öneri sunmaktan çekindi. Formalar yıkanmalıydı. Takım yemek yemeliydi. Ve üstelik dinlenmek de gerekiyordu.
Juventus CEO’su Guiseppe Marotta telefona sarıldı. Lütfi Arıboğan’a ulaştı ve yaşadıklarını anlattı. Ricada bulunarak otel için izin istedi. Galatasaray’dan da tarihi jest geldi.

Haberin Devamı

Yemeği başka otelde yediler, uyumaya başka otele gittiler!

Juventus kafilesi, Edition Otel’de karnını doyurdu. Balmumcu’da ise sabahı karşıladı.

ARIBOĞAN, Juventus’a maçın hakemleriyle aynı otelde kalmaları konusunda onay verdi. Arıboğan, UEFA yetkililerini arayarak, “Juventus kafilesi, hakemler ile aynı otelde kalabilir. Bu durumun bizim için sakıncası yok. Biz onlara güveniyoruz. Bu durumu hoş görüyoruz” dedi. Cimbom’un jesti sonrası UEFA’dan da izin çıktı. Juventus, geceyi Portekizli hakemlerin bulunduğu otelde geçirdi. Juventus geceyi Balmumcu’da geçirdi ama 31 dakikalık bölümün ardından takım yemeği ise Edition Otel’de yenildi. Juventus kafilesine yemek bu otelde hazırlanmıştı. İtalyan kafilesi karnını burada doyurduktan sonra yeniden otobüse atladı ve Balmumcu’da hakemlerin de yer aldığı otele doğru yola çıktılar. Elenmeden önceki gece orada uyudular.

BAKMADAN GEÇME!