Juventus’tan kritik galibiyet

Güncelleme Tarihi:

Juventus’tan kritik galibiyet
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 25, 2016 10:04

Lider Juventus, sezonun flaÅŸ ekibi Fiorentina'yı deplasmanda 2-1 yendi Ä°talya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 35. haftasında lider Juventus, Fiorentina'yı 2-1 yendi.Â

Haberin Devamı

Floransa'daki Artemio Franchi Stadı'nda oynanan mücadeleyi hakem Paolo Tagliavento yönetti. Juventus, müsabakanın ilk yarısını Hırvat golcüsü Mario Mandzukic'in attığı golle 1-0 öne bitirdi. 

Maçın son bölümü büyük heyecana sahne oldu. Ev sahibi Fiorentina, 81. dakikada Nikola Kalinic ile skoru eşitledi: 1-1. Fiorentina'nın beraberlik golünden 2 dakika sonra Juventus'un İspanyol golcüsü Alvaro Morata, attığı golle konuk ekibi önemli maçta bir kez daha öne geçirdi: 2-1.

Juventus’tan kritik galibiyet


Müsabakanın 89.dakikada Juventuslu Cuarado, Kalinic'e faul yapınca hakem Tagliavento, penaltı noktasını işaret etti. 90. dakikada Kalinic'in kullandığı penaltıyı Buffon kurtardı ve Fiorentina'nın skoru eşitlemesine izin vermedi.

Karşılaşmadan 2-1 galip ayrılan Juventus, puanını 85'e yükseltti ve maç fazlasıyla en yakın takipçisi Napoli ile arasındaki puan farkını da 12'ye çıkararak, şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

Juventus’tan kritik galibiyet


Ligde iyi bir performans sergileyen siyah-beyazlı takım, son 25 haftada 24'üncü galibiyetini aldı.  Gelecek sezon Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren Fiorentina ise 59 puanla 5.sırada kaldı.

Haberin Devamı

SERİE A'DA TARİHE GEÇEN MAÇ 
Ligde 35. haftanın açılış müsabakası olan Inter-Udinese maçı, bir rekora sahne oldu.  Ev sahibi ekibin 3-1 kazandığı maç farklı bir detayla öne çıktı. İki takımın sahada aynı anda yer alan oyuncularının hepsinin farklı milletlerden olması, aralarında hiç İtalyan'ın bulunmaması müsabakayı tarihe geçirdi. 

İtalya'nın La Gazzetta dello Sport gazetesi maçı "Şaka değil, en yalın haliyle bir rekor. Inter-Udinese maçında sahada hiç İtalyan oyuncu yoktu. Bu daha önce Serie A'da olan bir şey değil." ifadeleriyle okuyucularına aktardı.

Ligde alınan diğer sonuçlar şöyle:

Inter-Udinese: 3-1
Frosinone-Palermo: 0-2
Atalanta-Chievo Verona: 1-0
Bologna-Genoa: 2-0
Sampdoria-Lazio: 2-1
Torino-Sassuolo: 1-3
Fiorentina-Juventus: 1-2

Serie A'nın 35. haftası yarın zirveyi çok yakından ilgilendiren Roma-Napoli maçı ile Hellas Verona-Milan ve Carpi-Empoli karşılaşmalarıyla tamamlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!