Judoda sığınmacı çocuklar "sosyal projesi" ödül getirdi

Güncelleme Tarihi:

Judoda sığınmacı çocuklar sosyal projesi ödül getirdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2016 11:34

- Judo Federasyonunun Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'ndaki konteyner kentte kalan Suriyeli çocuklar için gerçekleştirdiği çalışma, ASOIF tarafından "Sporda Üretkenlik Projesi Ödülü''ne layık görüldü- Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Uysal:"Bizim çalışmamız proje kapsamına alınarak, 8 bin proje arasından ASOIF tarafından ödüllendirildi"- " Bu projenin kendi kültürümüzü gösterme açısından önemli olduğunu düşünüyorum"

Haberin Devamı

ANKARA (AA) - ÖMER HAKAN KİBAR - Türkiye Judo Federasyonunun, Kilis'teki Öncüpınar konteyner kentinde, 2013 yılında sığınmacı Suriyeli çocuklar için başlattığı sosyal proje, Uluslararası Olimpik Yaz Sporları Federasyonları Birliği (ASOIF) tarafından "Sporda Üretkenlik Projesi Ödülü"ne layık görüldü.

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, Anadolu Ajansına (AA) gerçekleştirdiği ziyarette, 2013 yılında Kilis'teki konteyner kenti ziyaret ettiklerini ve Türkiye'nin gücünü orada gördüklerini ifade etti.

Yetkililerin, "Burada sportif açından bir şeyler yapalım" dediğini anlatan Uysal, şöyle konuştu:

"Orada judoyu başlattık. Judo malzemelerini sağladık ve çalışmalar sürüyor. Orada 3 bin 500'den fazla Suriyeli çocuk var ve spor yapıyorlar. 2015 Nisan'da uluslararası federasyona bu çalışmayı bildirdik. Onlar da bu çalışmaya ortak oldu. 2015 yılındaki grand prix müsabakaları sonrasında Kilis'e geldiler. Gerekli malzemeleri dağıttıktan sonra çalışmaları yerinde gördüler. Bu çalışmayı proje haline getirip, ASOIF Kongresi'nde dile getirdiler. Bizim çalışmamız proje kapsamına alınarak, 8 bin proje arasından ASOIF tarafından ödüllendirildi."


Haberin Devamı

- "Suriyeli çocuklar bölgesel maçlara katıldı"


Fatih Uysal, konteyner kentteki çocukların Türk Milli Takımı'nda yarışmalarının vatandaşlığa geçtikten sonra mümkün olabileceğini söyledi.

Kampta çok sayıda çocuğun barındığını belirten Uysal, "Çocukların sosyal projelerde birlikte olması gerekiyor. Valilik ve sivil toplum kuruluşları da onlara sahip çıkıyor. Bunun kendi kültürümüzü gösterme açısından önemli olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında kampta hayatlarını sürdüren çocukların bölgesel maçlara katıldıklarını ifade eden Uysal, şunları kaydetti:

"Çocuklar bu süreçte çevre illerde yapılan bölgesel maçlara katıldı. Uluslararası Judo Federasyonu bu projenin tanıtımını ASOIF'e yaptıktan sonra Türkiye'ye bu proje için özel ödül verdiler. ASOIF her sene belli konularda sporda üretkenlik adı altında projelere ödül veriyor. 8 bin proje arasından, bu proje birinci oldu. ASOIF başkanının katıldığı toplantıda bu proje, sporda üretkenlik ödülünü aldı. Bu ödül 250 bin dolarlık. Bu anlamda çalışmalar devam ediyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!