Johnson şeytanın bacağını kırdı

Güncelleme Tarihi:

Johnson şeytanın bacağını kırdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 1997 00:00

Cüneyt E. KORYÜREK
Haberin Devamı

Son iki Dünya Şampiyonası'nda ve Atlanta Olimpiyatları'nda 400 metrede altın madalya alan ve mesafesinde dünyanın gelmiş geçmiş en iyi sporcusu olan Michael Johnson sonunda şeytanın bacağını kırdı. Sakatlığı düzelen Johnson, kendisi için kötü bir derece olan 44.12 ile üçüncü defa Dünya Şampiyonu oldu.

Sakatlığı nedeniyle Amerika Milli Takımı seçmelerine giremeyen ve takım dışı kalan Michael Johnson, Uluslararası Atletizm Federasyonu'nun son anda aldığı bir kararla 'Son Dünya Şampiyonu' olarak özel kontenjandan katılmıştı.

Olağanüstü bir çekişmeye sahne olan 400 metre yarışında, son yarım asırda hiç görülmeyen bir şekilde 4 Amerikalı birden koştu. ABD'liler'in rakipleri ise 3 İngiliz ve bir Ugandalı'ydı.

Formda olduğu zaman Johnson'un kimse tarafından geçilemeyeceği burada da anlaşıldı. Yarışın sona ermesinden sonra Yunanlı sporseverler dakikalarca Johnson'u ayakta alkışladı. Şampiyonluk sonrası üzerine süpermen tişörtü giyen Johnson, hakikaten şeytanın bacağını kırmış durumda. Öyle görünüyor ki Michael Johnson, gelecek hafta Avrupa'da yapılacak Grand Prix Yarışmaları'nda 200 ve 400'de epey iyi dereceler koşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!