Jennifer Lopez’den lezbiyen dizisi

Yazıya müthiş bir konser haberiyle başlamak istiyorum. Pet Shop Boys 26 Haziran 2013 tarihinde İstanbul Life Park’ta sahne alacak.

Haberin Devamı

Henüz Life Park’ta herhangi bir konser izlememiş olsam da mekân ile ilgili olası tedirginliğimi bir kenara bırakarak, Pet Shop Boys’un İstanbul’da sahne alacak olmasının keyfini çıkartıyorum. Takvimlerinize not edin, 26 Haziran’da “It’s a Sin”i , “Domino Dancing”i canlı canlı dinleyebileceğiz.
Geçtiğimiz sene Ekim ayında Jessica Biel ile evlenen Justin Timberlake yeni albümü için yaptığı promosyon turlarına devam ediyor. Geçen hafta Ellen DeGeneres şova çıkan sanatçı, programda Jessica ile evlenmenin hayatında aldığı en mantıklı kararlardan biri olduğunu açıklamış. Malum müzik dünyasında, sanatçının evlenmesi “acaba hayranlarını küstürür mü” algısı pek yanlış bir düşünce olacak ki, Justin hem evli ve pek mutlu, hem de yeni albümü önceki albümlerini neredeyse ikiye katlamış şekilde satmaya devam ediyor. Bu magazinel kafalar sanırım artık çok da işe yaramıyor artık.

Bir Justin’den diğer Justin’e geçiyoruz. Justin Bieber halen devam etmekte olan, geçen Eylül ayında başladığı turnesinde, menajerinin dediğine göre her gün 1-2 şarkı yazıyormuş. MTV’ye menajeri Scooter Braun’un verdiği demece göre, yazdığı yeni şarkılarını gittiği şehirlerin ismiyle etiketleyen Bieber, bu şarkıları bir sonraki projesinde kullanabileceğini belirtmiş. Müzik günlüğü tadındaki bu yeni üretim süreci için “Oslo şarkısını mutlaka duymalısınız” diyen Scooter,  Bieber’ın bu kadar yaratıcı birisi olmasından ötürü çok memnun olduğunu söylemiş.

/images/100/0x0/55ea42bdf018fbb8f8749055Jennifer Lopez
televizyon yapımcılığına soyunuyor. ABC kanalında önümüzdeki Haziran ayında gösterime girmesi planlanan “The Fosters” dizisi için kolları sıvayan şarkıcı, dizinin konusuyla ilgili şimdiden PR çalışmalarına başlamış vaziyette. Basına sızan bilgilere göre dizi lezbiyen bir çiftin evlat edindikleri çocukları ve aile hayatlarını konu alıyor. Eşcinsel evlilik haberlerinin gündemde olduğu şu günlerde bu yeni dizi haberi şimdiden Amerikan basınında oldukça merak uyandırmış durumda.

Jennifer Lopez’den lezbiyen dizisi

Maalesef Osbourne’larda ciddi bir bağımlılık sorunu yeniden ortaya çıkmış. Geçtiğimiz günlerde American Daytime TV şovunda Sharon Osbourne, eşi Ozzy’nin tekrardan içki ve ilaç bağımlılığının başladığını ve bundan çok mutsuz olduğunu itiraf etmiş. Gençliğinde de yaşadığı bağımlılık probleminden zor kurtulan Ozzy için ailecek üzüldüklerini belirten Sharon, basında yazılanların aksine 31 yıllık eşinden boşanmayı düşünmediğini, kendisine ailecek destek olup bu problemini çözmesine yardımcı olacaklarını belirtmiş.
/images/100/0x0/55ea42bdf018fbb8f8749059
Biliyorsunuz Koray Candemir’in yeni albüm haberini geçtiğimiz haftalarda buradan sizlere duyurmuştum. Albüm ile ilgili detaylar belirmeye başladı. “Yarım Kalan” adıyla çıkacak olan Koray’ın yeni albümünün 7 Mayıs’ta müzik marketlerde olacağı dün duyuruldu. Albümden ilk şarkı “Kalan Giden Benim” Turkcellmüzik’ten dinlenebiliyor. Albüm dijital olarak itunes’dan ön sipariş olarak satın alınabiliyor. 





YILDIZLAR- OSCARLAR

Will.i.am - #WILLPOWER

Jennifer Lopez’den lezbiyen dizisi

 

Will.i.am’in 4. stüdyo albümü,  sosyal medyaya uygun ismiyle #willpower geçtiğimiz hafta piyasaya çıktı. Albümün tarihçesi aslında oldukça geçmişe dayanıyor. İlk başlarda ismi “Black Einstein” olması planlanan albüm esasen 2011 senesinin sonunda piyasaya çıkacaktı. William James Adam’ın yeni albümü #willpower önceki albümlerine kıyasla vokalleri bakımından bir nevi ünlüler karması.
Albümün ilk single’ı “This is Love”  Eva Simons ile can bulurken, bence bu senenin en iyi düetlerinden olan Britney Spears vokalli “Scream & Shout” ikinci single olarak listeleri salladı. Albümün piyasaya çıkmasını müjdeleyen üçüncü single çalışmasında da, 2 Mayıs’ta İstanbul’da da konser verecek olan Justin Bieber var. Britney ve Justin ile yetinmeyen Will.i.am,Chris Brown, Juicy J, Miley Cyrus, Skylar Grey, Nicole Scherzinger ile de bu albümde buluşmuş. Will.i.am’in Google +’ dan belirttiğine göre 4. single Miley Cyrus ile birlikte seslendirdiği “Fall Down” olacakmış.


Geçtiğimiz sene önce “dağıldık” diyen The Black Eyed Peas, daha sonra “dağılmadık sadece ara verdik” diye açıklamalarını düzeltmişlerdi. Bir röportajında will.i.am grubun 2013’te tekrar bir araya gelerek 7. Stüdyo albümleri için çalışmalara başlayacaklarını söylemiş. Bence grubun dağılmasındansa, böyle mini aralar verip, hem solo albümler yapıp, hem de grup olarak müzik yapmaya devam etmeleri en hayırlı yol. Tüm dağılmaya yüz tutan gruplar için örnek olsun bu davranış.
Will.i.am müzik adamı olmasının yanında aynı zamanda biraz da teknoloji bağımlılığı olan bir insan evladı. Ocak 2011’de Intel şirketi, kendi bünyesinde ürettiği laptoplarda, tabletlerde ve akıllı telefonlarda kendisinin yapmış olduğu katkılardan ötürü, Will.i.am’a inovasyon direktörü ünvanını verdi. Uslanmaz bir araba  meraklısı olan Will.i.am, dünyada bir tek kendisinde olan, özel üretim $900.000 değerindeki gök mavisi arabasıyla da adından sıkça söz ettiriyor. Bu eşi benzeri olmayan, uzay arabası kıvamındaki araç #thatPower klibinde de yer alıyor.


Will.i.am
şarkılarındaki ilham kaynağını, seyahat etmekten ve hayattan yaşadığı tecrübelerden aldığını belirtmiş. Albümü 3 kelimeyle tanımlar mısınız şeklindeki saçma soruya verdiği cevap ise; iyimser, artı (“pozitif demek istemiyorum çünkü içinde negatifi de barındırıyor, doğru bulmuyorum” demiş) ve cesaret diye sıralamış. Albümdeki vokaller hakkında soru sorulduğunda Eva Simons’ı yerlere göklere sığdıramıyor Will.i.am. Eva genç bir sanatçı, hem de kendi şarkılarını yazıp, besteleyen bir yetenek. Bu yüzden aslında biraz da Will’in dikkatini çekmiş. “This is love” için çalışırlarken, şarkıyı Eva’ya gönderdiğinde Eva vokal kaydını kendi evindeki stüdyosunda yapıp miksleyip geri gönderdiğinde şok olduğunu belirten Will.i.am, Eva için “gerçek bir günümüz sanatçısı” diyor. Muhtemelen Eva Simons ve Will.i.am çalışmalarını gelecekte çok duyacağız gibime geliyor.
#willPower 15 şarkıdan oluşuyor. Albümün deluxe versiyonunda 3 tane daha bonus şarkı mevcut. Açılış şarkısı “Good Morning” 2-3 gündür sabah alarmım oldu, güzel bir başlangıç olmuş albüme. Kıssadan hisse, #willpower bu yaza yakışacak bir albüm, hele hele The Black Eyed Peas seven herkesi de ziyadesiyle doyurur bence. Henüz tazeyken tüketmeniz dileğiyle.

Haberin Devamı

 


YILDIZLAR:

Geekin’

#thatPower (Başıma bir şey gelmeyecekse şarkıdaki Justin vokalini sevdim)

Great Times Are Coming

Fall Down (Bence albümün en iyi şarkısı olabilir, fakat sanki biraz Kesha- Die Young da arkada çalıyor gibi)

Far Away From Home (Nicole Scherzinger vokalli bir şarkı. Nicole aslında ilk olarak “Smile Mona Lisa” için vokal yapmış, sonradan şarkı bonus versiyona alınmış ve sadece will.i.am vokalli versiyonuyla albüme eklenmiş. )

Reach For The Stars

Smile Mona Lisa



OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ:
This is Love (Eva’nın klipteki La Roux saçı da mühim bir detay)

Haberin Devamı

Scream & Shout (Britney bundan sonra burdan gelsin, bence olur, tutar o)

 

SAHNEDEN KULİSE


• Neslihan Akbulut Quartet @ 60m2, İstanbul, 26.04.2013, 22.00

• Çocuk Bayramı Konseri @ Fulya Sanat, İstanbul, 26.04.2013, 20.00
İDSO Çocuk Korosu, Antonio Pirolli (Şef), Gökçen Koray (Koro Şefi)

• Sezen Aksu, Fahir Atakoğlu, Ara Dinkjian @ TİM Show Center, İstanbul, 26- 27 Mart 2013 21.00

• Zuhal Olcay – Çasod Emeğe Saygı Gecesi @ Suada Club, İstanbul, 26.04.2013, 21.00
Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği Çasod’un 20. Kuruluş Yıldönümü’nde Suada Club’ta düzenlenecek olan gecede Zuhal Olcay sahne alacak.

• Koray Candemir @ Beyoğlu Hayal Kahvesi, İstanbul, 26.04.2013, 22.30

• Mr. & Mrs. Bozdemir @ Propaganda, İstanbul, 27.04.2013, 23.00

• Nico Stojan @ Wake Up Call, İstanbul, 27.04.2013, 23.00

• Mark Knopfler @ Ülker Sports Arena, İstanbul, 27.04.2013, 21.00



KARIŞIK KASET


Karışık Kaset için konuklar alırken, listeler hazırlanırken hep bir konsept uydurmaya gayret gösteriyorum. Her listenin kendince bir hikâyesi oluyor farkında olmadan.  Bu yazıya 90’lardan Türkçe Pop listesi eklemek kısmet oldu. Şarkıların hepsi nerdeyse çocukluğuma dair izler taşıyor. Galiba böyle şarkılar artık çok çıkmıyor piyasaya, belki de o zaman müzik biraz farklıydı. Listeyi hazırlarken o kadar çok şarkı geldi ki aklıma, gerçekten sadece 20 şarkı bazen yetmiyor.
Listeyi Youtube’da kendi kullanıcım altında 90s adıyla oluşurdum, dinlemek isteyenlere faydam olsun istedim.




 Keyifli dinlemeler…

/images/100/0x0/55ea42bdf018fbb8f874905d1)
 Nazan Öncel – Dillere Düşeceğiz         
2) Emel Müftüoğlu- Deli Et Beni     
3) Sertab Erener- Seyrüsefer
4) Candan Erçetin- Her Aşk Bitermiş
5) Deniz Seki- Kop Gel Günahlarından
6) Mustafa Sandal- Beni Ağlatma
7) Tarkan – Kuzu Kuzu (Akustik)
8) Sezen Aksu – Kış Masalı
9) Levent Yüksel- Beni Bırakın
10) Nilüfer – Haram Geceler
11) Ali Güven- Yolcu
12) Asya-Beni Aldattın
13) Sibel Alaş – Adam
14) Ayşegül Aldinç- Alimallah
15) Bendeniz- Kerime
16) Oya Bora- Seni Bana Yazmışlar
17) Ferda Anıl Yarkın- Sonuna Kadar
18) Emre Altuğ- Yani
19) Demir Demirkan- Belki
20) Tarkan- Kış Güneşi


https://twitter.com/hkky

 

 


Yazarın son yazıları

#23 Nisan 2013 James Blake ile Karadeniz Yollarında
#12 Nisan 2013 Onor Bumbum Yeni EP’si ile Geri Geliyor
#16 Nisan 2013 Türkiye müzik ödülleri sahiplerini buldu
# 12 Nisan 2013 Tarkan’ın neden konser DVD’si yok?
# 9 Nisan 2013Türkiye’nin ilk kadın koro şefi Gökçen Koray jübilesini yaptı
# 5 Nisan 2013Vega’dan yeni bir albüm geliyor

Haberin Devamı

YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN >>


 

Yazarın Tüm Yazıları