Jardel'in sırrı

Güncelleme Tarihi:

Jardelin sırrı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

Gol atabilmek için kafasını kazıttı

Dergi, Brezilyalı futbolcunun, Taffarel sayesinde G.Saray’a transfer olduğunu ve ‘İlerlemek için mütevazı olmak gerekir’ sözünü kendisine slogan seçtiğini yazdı.

Fransızlar'ın ünlü spor dergisi France Football, Galatasaraylı Jardel'e özel bir sayfa ayırdı. Dergi, Jardel'in gol kısırlığını yok etmek için kafasını traş ettiğini belirtirken, bu batıl inancının yanı sıra Porto'da 4 sezon oynayan ve 3 kere gol kralı olan Brezilyalı'yı daha doğrusu karısını kandırma görevinin Taffarel'e verildiği belirtildi.

Taffarel'in Jardel'in karısı Karen Alzenmacher'i İstanbul'un güzelliklerini anlatıp, ‘‘Binbir Gece Masalları' yaşayacaklarını vaat ettiği, Jardel'in ‘‘G.Saray'a Şampiyonlar Ligi'ni almaya geldim. Eski kulübümle bu mümkün değildi’’ sözlerine de yer verildi. Dergi, G.Saraylı taraftarların Jardel'den çok büyük başarılar beklediğini de belirtti.

Jardel, 18 Eylül 1973'te Fortaleza'da doğdu. 1 metre 20 santim kadar yükselerek kafaya çıkma tekniğini plajlarda voleybol oynarken elde eden golcünün sloganı ‘İlerlemek için mütevazı olmak gerekir'. Kaleci olarak futbola başlayan yıldız oyuncu için otoriteler Jardel'in stilini (Romario veya Edmundo gibi) bir Brezilyalıya değil, bir İsviçreli'ye benzetiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!