Jandarma’nın yerine bakanlık geliyor

Güncelleme Tarihi:

Jandarma’nın yerine bakanlık geliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2016 01:00

Kültür ve Turizm Bakanlığı Beştepe’de bulunan Jandarma Genel Komutanlığı yerleşkesine taşınacak. Taşınma işleminin yaz aylarında tamamlanacağını kaydeden Bakan Nabi Avcı, “Ulus’taki tarihi bakanlık binası müze olacak” dedi.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı Hamamönü Kabakçı Konağı’nda “Kültür Sanat Buluşması Sohbetleri” programına konuk oldu. Kültür Sanat Muhabirleri Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Avcı, Milli Kütüphane’nin yanında bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Beştepe’deki Jandarma Genel Komutanlığı’na ait yerleşkeye taşınacağını kaydetti. Ulus’taki Kültür ve Turizm Bakanlığı merkez binasının da restorasyonunun tamalanarak, müzeye dönüştürüleceği bilgisini paylaşan Bakan Avcı özetle şunları söyledi:

CUMHURBAŞKANLIĞI’NA KOMŞU

“Biliyorsunuz şu anki Bakanlık binamız, Milli Kütüphane’nin yanında. Biz onu inşallah Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin karşısındaki Jandarma yerleşkesine alacağız. Jandarma oradan çıkarıldı, oraya biz yerleşeceğiz. Jandarma binasının biraz elden geçmesi gerekiyor, inşallah yaza kadar taşınmış olacağız.”

Haberin Devamı

ESKİ BİNA MÜZE OLACAK

Ulus’taki daha önce yine Kültür Bakanlığı’nın merkez binası olan binanın restorasyonu tamamlandı. 1926 yapımı bir bina, çok da güzel restore edildi.
İsmi belli olmadı ama fonksiyonu şu olacak, Anadolu Medeniyetler Müzesi’ndeki gibi Etnoğrafya Müzesi’nin de depolarında sergilenmeden bekleyen pek çok eser var. Bunları tematik tasnife tabi tutarak belli bir temada olanları bu yeni müzeye taşıyalım diye niyet ediyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!