Jandarmadan kaçak lüks otomobil uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Jandarmadan kaçak lüks otomobil uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2016 15:52

Jandarmadan kaçak lüks otomobil uyarısı

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- Erzurum İl Jandarma Komutanlığı, halkı Gürcistan plakalı otomobillerin alım satımı konusunda dikkatli olmaya çağırdı. 

Valililek Basın Bürosu ile açıklama yapan jandarma, son zamanlarda uygulanan yol kontrollerinde, 5607 sayılı Kanun kapsamında gümrük kaçağı olarak işlem yapılan Gürcistan plakalı lüks otomobil sayısında artış olduğu belirtildi. Jandarma, son altı 6 ay içinde maddi değerleri yüksek 4  lüks otomobil ele geçirildiğini bildirdi. Basın açıklamasında şu uyarılarda bulunuldu:

"Türk vatandaşlarına, Gürcistan’da bulunan oto galerici ve araç sahipleri tarafından Gürcistan resmi makamları aracılığı ile cazip fiyatla lüks araç satışları yapılarak, adlarına ruhsat çıkartıldığı ve bu ruhsatlarla Türkiye’de rahat dolaşabilecekleri yönünde yalanlarla vatandaşlarımız kandırılıyor. Sattıkları aracın girişteki gümrük kontrollerinde sorun yaşanmaması için de satış öncesinde Gürcistan resmi makamlarına kaybettiklerini beyan ettikleri, kendi adlarına olan ikinci bir ruhsatı kullanarak Gürcistan uyruklu şahıslar tarafından Türkiye’ye sokulduğu anlaşılmaktadır. Yurt içine yasal mevzuat çerçevesinde sokulmayan araçlar, 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında suç olarak nitelendirilmiş olup, yasa gereği vatandaşlarımızın hem aracına el konulmakta hem de haklarında adli soruşturma başlatılmaktadır. İlimizin, Gürcistan’a açılan Sarp Sınır Kapısına yakın konumda olması nedeniyle, başta kendilerine cazip gibi sunulan bu tip dolandırıcılık olaylarına karışmaları halinde vatandaşlarımızın maddi ve manevi zarara uğrayabileceklerini unutmamalılar."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!