Jandarmadan 179'uncu yıl iftarı

Güncelleme Tarihi:

Jandarmadan 179uncu yıl iftarı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2018 13:55

Jandarmadan 179'uncu yıl iftarı

Haberin Devamı

 

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - JANDARMA Teşkilatı'nın kuruluşunun 179'uncu yıldönümü etkinlikleri kapsamında Antalya'da şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği düzenlendi.

İl Jandarma Komutanlığı'nda gerçekleşen iftar yemeğine Antalyalılar yoğun ilgi gösterdi. İftar yemeğine katılan Vali Münir Karaloğlu ve Tuğgeneral Cengiz Yıldız, öncesinde konuklarla sohbet etti.

Tuğgeneral Yıldız, 179'uncu kuruluş yıldönümünü bir törenle kutlamak yerine uzun soluklu sosyal sorumluluk projeleri yürütmek suretiyle bu iftar programına ilave olarak, Antalya merkez, Alanya, Manavgat, Kumluca ve Akseki merkezli kan bağışı kampanyasında 400 ünite kan ile 1200 kişiye can verdiklerini söyledi. Tuğgeneral Cengiz Yıldız, "Arife günü şehitlikte, şehit aileleriyle beraber olacağız. Çocuk yuvasındaki 100 civarındaki evladımız ve huzurevinde baş tacımız olan 100 civarındaki yaşlımızla bayramda bir araya gelerek, sevinçlerine ortak olacağız" dedi.

SAKLIKENT KAYAK MERKEZİ'NE JANDARMA ASAYİŞ NOKTASI

Antalya İl Jandarma Komutanlığı olarak var olan güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha güçlendirmek azim ve kararlılığında olduklarını ifade eden Tuğgeneral Yıldız, vatandaşların sunulan hizmetlere daha rahat ulaşması amacıyla 18 ilçe Jandarma Komutanlığı 52 Karakol Komutanlığına ilave olarak biri Saklıkent Kayak Merkezi'nde olmak üzere 8 Jandarma Asayiş Noktasını hizmete açtıklarını söyledi.

ARANAN 13 BİN 500 KİŞİ YAKALANDI

Alınan tedbirler sonucu toplam olay sayısında yüzde 10, mal varlığına karşı olaylarda yüzde 30, hırsızlık olaylarında yüzde 40 oranında azalma sağladıklarını söyleyen Tuğgeneral Yıldız, faili meçhul kalan olay sayısını yüzde 47 azaltıp, faili meçhul olayları aydınlatma oranını yüzde 50 artırdıklarını söyledi. Tuğgeneral Yıldız, "Yine aynı dönemde 15 suç örgütünü etkisiz hale getirerek 137 suç örgütü mensubunun tutuklanmasını sağladık. Yapılan etkin operasyonlar sonucu 3 bin 115 kilogram esrar, 2 kilogram eroin, 37 bin kök kenevir, 3 bin 744 sentetik hap, 90 ton kaçak içki, 20 bin paket kaçak sigara, 394 kilogram kaçak tütün, 5 bin adet sahte para, 190 tabanca, 379 av tüfeği, toplam değeri 21 milyon dolar olan selenyum, zenginleştirilmiş alüminyum gibi kıymetli maden ele geçirilmiştir. Ayrıca aranan 13 bin 500 kişi yakalanarak adli mercilere sevk edilmiştir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!