Jandarma ve polisten tarihi eser operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Jandarma ve polisten tarihi eser operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2016 10:21

Jandarma ve polisten tarihi eser operasyonu

Haberin Devamı

Tufan HAMARAT/İZMİR, (DHA)- İZMİR'in Kemalpaşa İlçesi'nde polis ve jandarmanın düzenlediği iki ayrı tarihi eser operasyonunda çeşitli dönemlere ait 4 bin 238 parça tarihi eser ele geçirildi. Yetkililer, İzmir'de son zamanların en büyük tarihi eser operasyonu olduğunu kaydetti.
Bornova İlçesi'nde İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphe üzerine durdurulan otomobilde çeşitli dönemlere ait 1 madeni heykel, 26 sikke, 2 mühür, 7 süs eşyası ve 7 çeşitli obje olmak üzere toplam 43 tarihi eser ele geçirdi. Otomobildeki T.T. ile M.S. gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturmayı derinleştiren jandarma ve polis, T.T.'nin Kemalpaşa İlçesi'ndeki evinde çok sayıda tarihi eser bulunduğunu, bunların ele geçirilmesini engellemek için kayınbiraderi H.U.'ya ait araca sakladığını tespit etti.
BİNLERCE ESER ELE GEÇİRİLDİ
Jandarma ve polis ekiplerinin geçen pazar düzenlediği ikinci operasyonda, H.U.'ya ait araçta, 3 bin 829 sikke, 185 ok ucu, 14 mühür, 45 yüzük, 8 ağırlık, 9 çan, 32 taş obje, 2 insan başı tasvirli obje, 68 taş ve metal obje, 1 kandil, 1 sürahi, 1 metal vazo olmak üzere toplam 4 bin 195 tarihi eser ile 1 dedektör ele geçirildi. Her iki operasyonda ele geçirilen toplam 4 bin 238 parça eser İzmir Müze Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Operasyonda gözaltına alınan T.T. ile H.U. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Yetkililer, İzmir'de son zamanların en büyük tarihi eser operasyonu olduğunu kaydetti.

FOTOĞRAFLI
  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!