Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178'inci yılı

Güncelleme Tarihi:

Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178inci yılı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 16:41

Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178'inci yılı

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)-Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178'inci yılı Erzurum'da törenle kutlandı.
    Jandarma Bölge Komutanlığında bahçesinde yapılan törene Vali Seyfettin Azizoğlu, 9'uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güler Alpar, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Şehit aileleri ile gaziler katıldı.
    Törende bir konuşma yapan Vali Seyfettin Azizoğlu, "Bugün Erzurum ve civarında vatandaşlarımız günün yirmi dört saatinde huzur ve güven içinde yaşıyor, yaylalarında, dağlarında, yollarında köylerinde ve kasabalarında huzur içinde dolaşıyorlarsa, bunu sağlayan birinci güç, bu gördüğünüz Mehmetçikler sayesindedir. Bu güç Türk Jandarmasının gücüdür" diye konuştu.
    Konuşmaların ardından Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri jandarma şiirleri okudu. Jandarma konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ve görevlerinde üstün başarı gösteren jandarma personeline ödülleri verildi. Erzurum JÖH Timinin gösterisi ise törene damgasını vurdu. Uzun süre izleyiciler tarafından alkışlanan gerçeği aratmayan gösteride JÖH timleri ani bir baskınla terör unsurlarını etkisiz hale getirdi. Jandarmanın köpek timleri de gösteride bulundu

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!