Jackie Chan Hayranlığı Wushu’da Başarı Getirdi

Güncelleme Tarihi:

Jackie Chan Hayranlığı Wushu’da Başarı Getirdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2015 17:59

WUSHU MİLLİ TAKIMI’NDA YER ALAN B.B. BODRUMSPORLU 17 YAŞINDAKİ BOĞAÇ AYKAN 3 MADALYA, JACKİE CHAN HAYRANLIĞI İLE WUSHU’YA BAŞLADIĞINI SÖYLEYEN KAYA LATİF EVERT İSE 2 MADALYA İLE BODRUM’A DÖNDÜ.

B.B. Bodrumspor’un Milli Takıma giren Wushu sporcuları Atina’da düzenlenen Balkan Şampiyonası’ndan madalyalarla döndü.
Wushu Milli Takımı’nda yer alan B.B. Bodrumsporlu 17 yaşındaki Boğaç Aykan 3 madalya, Jackie Chan hayranlığı ile Wushu’ya başladığını söyleyen Kaya Latif Evert ise 2 madalya ile Bodrum’a dönerken, B.B. Bodrumspor ve Milli Takım Wushu antrenörü Ali Top, Bodrum’dan iki sporcuyla Atina’ya gittiklerini belirterek, “Bu turnuva ikinci Balkan Şampiyonası idi. Birincisi Türkiye’de düzenlenmişti Sakarya’da, ikincisi Atina’da düzenlendi. Toplam 405 sporcu, 9 ülkeden 405 sporcunun katılımıyla müsabakalar başladı. Bu ülkeler Türkiye, Yunanistan, Sırbistan, Hırvatistan, Bosna Hersek, Makedonya, İtalya, Fransa ve Kıbrıs vardı. Tabi Güney Kıbrıs değil Kuzey Kıbrıs. Bu 9 ülkenin katılımıyla gerçekleşen şampiyonada bizim sporcularımız 3 kategoride yarıştı. Wushu’nun Taolu bölümünde yarıştılar ve Boğaç Aykan birincilik, ikincilik ve üçüncülük aldı. Kategorilerin ne olduğunu açıklamayacağım zaten anlamak için Wushucu olmak gerekiyor. Yani gösteri bölümü diyelim kılıç göstermek, çıplak elle yapılan gösteri, ondan sonra karşılıklı yapılan danışıklı dövüş denilen bir stil var ona biz Dullian diyoruz. Diğer arkadaşımızda bir birincilik ve bir üçüncülük alarak bizi onurlandırdılar, gururlandırdılar. Onlarla iftihar ediyorum, çok teşekkür ediyorum” dedi.
Sporculardan 3 madalya kazanan Boğaç Aykan, Wushu sporuna arkadaşlarının yönlendirmesiyle başladığını belirterek 3 tane madalya aldım. Açık El’den, Kılıç’tan ve arkadaşımla birlikte Dollian yapmıştık. Üçünden de madalya aldım” dedi.
Ünlü sinema oyuncusu Jackie Chan hayranlığıyla Wushu sporuna başladığını belirten Kaya Latif Evert ise, “Turnuvada bir birincilik aldım, bir üçüncülük aldım” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!