İzmirli avukatlar Adalet Yürüyüşü'ne gidiyor

Güncelleme Tarihi:

İzmirli avukatlar Adalet Yürüyüşüne gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2017 13:55

İzmirli avukatlar Adalet Yürüyüşü'ne gidiyor

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Haziran Perşembe günü Ankara Güvenpark'tan başlattığı adalet yürüyüşüne, İzmir'den avuktalar da katılacak.

Adalet yürüyüşüne çeşitli aralıklarla İzmir'den ilçe belediye başkanlarının katılmasının ardından, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Kılıçdaroğlu ile birlikte konvoyda yer alarak adalet yürüyüşüne destek vermişti. Bayram boyunca İzmir'den farklı ilçelerin ve belediye başkanlarının katıldığı adalet yürüyüşüne İzmir'in desteği farklı organizasyonla devam edecek. İzmirli avukatların katılımı için organizasyon yapıyor. Organizasyona göre adalet yürüyüşüne katılmak isteyen İzmirli avukatlar CHP İzmir tarafından yürüyüşe götürülecek. Konuya ilişkin açıklama yapan CHP İzmir İl Sekreteri Avukat Birgül Değirmenci şunları söyledi:

"Türkiye'nin bağımsız yargıdan ve adalet sisteminden tamamen uzaklaştığı bu dönemde başlatılan adalet yürüyüşü, bu ülkede herkesin ortak talebi olan adaletin sağlanması, adaletsizliğe son verilmesi talebiyle başlatılmıştır. Bu talebin öncelikli sahibi de, savunmanlık görevi yapan avukatlarımızdır. Bu bağlamda, tüm dünyanın takip ettiği adalet yürüyüşüne, İzmirli avukatların katılması çok anlamlı ve gereklidir. CHP İzmir olarak bu yönde gelen talepleri de değerlendirerek, İzmir barosuna kayıtlı olan ve düşüncesi ne olursa olsun, adalet için ve bağımsız bir hukuk sistemi için çabalayan tüm avukatlarımızın katılacağı bir organizasyon yaptık. Adalet yürüyüşüne katılmak isteyen tüm avukatlarımızla, 28 Haziran Çarşamba akşamı İzmir'den hareket ederek, 29 Haziran Perşembe günü adalet konvoyuna katılım sağlayacağız. Bizlerle birlikte olmak isteyen tüm İzmir Barosu avukatlarımızı bu tarihi yürüyüşe, cübbeleri ile birlikte katılmaya davet ediyoruz. Adalet yürüyüşüne katılacak avukatlar bugün (28 Haziran Çarşamba) saat 22.30'da Alsancak Tren Garı önünden otobüslere binerek, Düzce'ye gidecek."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!