İzmir'e yakışmıyor

GÖZTEPE’den başlayıp Alsancak’a doğru Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndan yürüyerek güzelim deniz kokusunu içinize çekmek bambaşka bir duygudur.

Ancak bu yürüyüşte güzel şeylerin yanında çirkin şeyleri de görürsünüz. Bu tıpkı simidin yanında çayın olmaması gibidir. Bunlardan biri de, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı boyunca aydınlatma direklerinden çekilen ve çamaşır ipini hatırlatan palmiye aydınlatmaları.

Aydınlatma kabloları

Aydınlatma direklerinden palmiye ağaçlarına çekilen kablolar çok çirkin görünüyor. TEDAŞ'ın kent içindeki bütün elektrik kablolarını yeraltına aldığı bir ortamda böylesi bir görüntüyü hoş karşılamak mümkün değil. Ağaçların doğal hali daha güzeldi. İkinci bir konu ise, Alsancak Cumhuriyet Meydanı'ndaki dev meşalelerin yanından denize açılan ve tehlike arz eden kanallar. Bu kanallar ızgara ile kapatılamaz mı? Çünkü meydanın denizle buluştuğu bu kıyı kenar çizgisi, boydan boya kapalı olmasına karşın kanalların olduğu yerin üzeri açık. Denize düşmemek için yolunuzu değiştirmeniz gerekir. Özelikle akşam karanlığında ise denize düşmek an meselesi olabilir.

Çirkin manzara

Başınızı Pasaport İskelesi'ne doğru çevirdiğinizde gördüğünüz manzara ise hiç de iç açıcı değil. Denizin iskele binası ile birleştiği duvarın yıkık dökük halini görürsünüz. Kimse alınmasın, gücenmesin. Hepimiz İzmir’de yaşıyoruz. Bu çirkinliklere yetkililerin son vermesini umuyoruz.

'Örnek köy' seçilen Tepeköy susuz kaldı

MANİSA Tepeköy halkı adına Ali Öztürk gönderdiği şikayet mektubunda yaşadıkları susuzluk sorununa dikkat çekerek, sıkıntılarını şöyle dile getiriyor: "Manisa Valiliği tarafından köyümüz, “Örnek köy” seçildi. Köyümüz halkı şu anda ne yazık ki mağdur durumda. Nedeni ise, altı aydır artezyenlerimiz elektrik borcu yüzünden çalışmıyor. Bu nedenle susuzluk çekiyoruz. Susuzluk yüzünden çocuklar bitlendi. İnsanlarla birlikte hayvanlarımız da susuzluk yüzünden perişan ve çaresiz bir durumda. Ayrıca köyümüzün içinde bulunan büyük lağım çukuru köy halkının hastalıklarla başbaşa kalmasına neden oluyor. Kokusu bir yana yağmur yağdığı zaman bu lağım çukuru taşarak köyü rezil bir hale getirmektedir. Yetkililerden çözüm bekliyoruz."

Direkt hat ve durak istiyoruz

BUCA’DAN arayan okuyucumuz Nuray Alemdar, "Adatepe Mahallesi'nde oturuyorum. Bulunduğumuz bölgede kapalı otobüs durağı yok. Kışın soğukta, yazın ise sıcakta çok mağdur oluyoruz. Ayrıca Alsancak'la Konak'a direkt otobüs olmadığı için ulaşımda zorluk yaşıyoruz. Evden işe, işten eve gidip gelirken zaman kaybediyoruz. Belediye yetkililerinin sorunlarımızı bir an önce çözüme kavuşturmasını istiyoruz" diyor.
Yazarın Tüm Yazıları