İzmir’deki petshoplara denetim

Güncelleme Tarihi:

İzmir’deki petshoplara denetim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2018 11:31

İzmir’deki petshoplara denetim

Haberin Devamı

İZMİR'de, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ekipleri, Konak ilçesindeki petshopları denetledi. Denetimlerde 7 sultan papağanına el konularak, yasalara uymayan işletmecilere 10 bin 508 lira ceza kesildi.

İzmir’de faaliyet gösteren petshoplara yönelik denetimler artırıldı. Bu çerçevede Kemeraltı Çarşısı’nda bulunan petshoplar, DKMP ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından denetlendi. Yapılan denetimlerde hayvanların bakım koşulları, petshopların ruhsatları ve satış yapan kişilerin eğitim belgeleri kontrol edildi. Ayrıca denetimlerde, 'Av ve Yaban Hayvanları ile Bunlardan Elde Edilen Ürünlerin Bulundurulması, Üretimi ve Ticareti Yönetmeliği'ne aykırı olarak satışı yapılan 7 sultan papağanına el konuldu. Yapılan bu denetimlerde işletmelere yasalara aykırı uygulamalardan dolayı toplam 10 bin 508 lira idari yaptırım cezası uygulandı.

DENETİMLER SÜRECEK

Hayvanların da bir can taşıdığını ve onları sevmek gerektiğini vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Hayvan haklarının korunması konusunda sivil toplum kuruluşları ve belediyelerle birlikte özveri ile çalışıyoruz. Bu hususta gerekli maddi destekleri de sağlıyoruz. Gayemiz el ele vererek hayvanların hayat hakkına sahip çıkmak ve onların hayat şartlarını daha da iyileştirmek. Bu çerçevede hayvan satışı yapan işletmelerdeki kötü koşulları kabul etmemiz mümkün değil. Ekiplerimiz bu işletmelere yönelik denetimlerini sürekli yapıyor. İzmir’de bu denetimler aralıksız sürecek" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!