İzmir'de üç fuar bir arada

Güncelleme Tarihi:

İzmirde üç fuar bir arada
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2017 14:07

İzmir'de üç fuar bir arada

Haberin Devamı

İZMİR'de, Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından Fuarizmir'de düzenlenecek 42. Shoexpo - İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, bu yıl ilk kez gerçekleşecek 1. Pretexpo - Moda ve Hazır Giyim Fuarı ile aynı tarihlerde, 17-20 Ekim 2017 arasında yapılacak. Aynı yerde 18-21 Ekim 2017 tarihleri arasında ise MINEX-7. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı açılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenecek 42. Shoexpo - İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı ile bu yıl ilk kez gerçekleşecek 1. Pretexpo - Moda ve Hazır Giyim Fuarı açılıyor. Ayakkabı ve çanta modasının yeni sezon modellerinin yer alacağı Shoexpo'da, yerli ve yabancı satın alımcılar üreticilerle bir araya gelecek. 17 Ekim Salı günü başlayacak fuara 157'si yerli, 2'si yabancı olmak üzere 159 firma katılım sağlayacak. Geçen 7 - 10 Mart'ta 41'incisi 6 bin 841 metrekare alanda düzenlenen Shoexpo, bu kez yüzde 30'a yakın büyümeyle birlikte 8 bin 566 metrekarelik bir bölümde gerçekleştirilecek. 50'yi aşkın ülke ve ilden sektör profesyonellerinin ziyaret edeceği ifade edilen Shoexpo'da 11 bin olan ziyaretçi sayısının bu fuarda 15 bine ulaşması bekleniyor.

42. Shoexpo Ayakkabı ve Çanta fuarına 55 ülkeden bin 200'ü aşkın yabancı alım heyetinin gelmesi bekleniyor. Heyetlerde, Amerika'dan Las Vegas, Şili, Güney Afrika, Avustralya ve Malezya gibi denizaşırı ülkelerden de, yıllık satış kapasitesi bir milyon çiftin üzerinde bulunan toptancılar ve büyük mağazalar yer alacak. 42. Shoexpo -İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı'nda, 'kadın ayakkabısı, erkek ayakkabısı, çocuk ayakkabısı, terlik, bavul, çanta ve cüzdan, kemer, model tasarımlar, sektörel yayınlar" bulunacak.

İLK KEZ DÜZENLENİYOR

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan 1. Pretexpo - Moda ve Hazır Giyim Fuarı, sektöre yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor. Ayakkabı ile birlikte tamamlayıcı olarak nitelendirilen hazır giyim sektörünün öncüleri, 17 - 20 Ekim tarihleri arasında fuarizmir'de buluşacak. C holünde 2 bin 7 metrekarelik alanda gerçekleşecek olan Pretexpo'ya, Türkiye'nin çeşitli illerinden 63 firma katılacak.

İzmir Pretexpo, 1. Moda ve Hazır Giyim Fuarı, hazır giyim markalarının, parakendecilerin, toptancıların ve tasarım firmalarının en iyi yerli ve yabancı hazır giyim üreticileri ile buluşmalarını sağlayacak. Fuarda , “Kadın Giyim, Erkek Giyim, Çocuk Giyim, Spor Giyim, Aksesuar, Kot Giyim, Deri Giyim, İç Giyim ve Kürk, yer alacak.

İki fuar, sektörlerin ihracat potansiyelini de artırmayı hedefliyor.

MINEX'TE REKOR BÜYÜME

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TMMOB Maden Mühendisleri Odası işbirliğiyle düzenlenecek MINEX-7. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı, 18-21 Ekim 2017 tarihleri arasında profesyonel katılımla Fuar İzmir'de gerçekleşecek. 20 bin metre kare alanda düzenlenecek olan MINEX'te katılımcı sayısında artış sağlandı. 2015'te 84 olan yabancı katılımcı sayısı, 2017'de 180'e çıktı. 82 olan yerli katılımcı ise 142'ye yükseldi. Toplamda sayı yaklaşık yüzde 50 artarak 166'dan 322'ye çıktı. İzmir başta olmak üzere Ankara, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Çanakkale, Gaziantep, Osmaniye ve Tekirdağ'dan katılımcılar fuarda yer alacak. Yabancı katılımcılar arasında Almanya başı çekti. Almanya'yı Polonya izledi. Fuarda Amerika, İngiltere, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Çin, Finlandiye, Güney Afrika, Kanada, İspanya, Avusturalya, İran, Avusturya, Belçika, Fransa, Yunanistan, Hollanda, İsrail, Japonya, Kore, Norveç, Romanya, Sırbistan, Slovenya, İsveç, İsviçre ve Ukrayna'dan katılımcılar yer alacak.

Bu yıl güçlü alım heyetleri de sektör temsilcileri ile buluşacak. Bosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanlığı - Enerji Birimi Bakan Yardımcısı Dr. Admir Softic, Bosna Hersek Ticaret Odası Başkanı Mirsad Jasarspahic ve Senegal Büyükelçiliği İktisadi Ofis Şefi Cheikh Diallo ile yurt içi yurt dışı alım heyetleri fuara gelecek.

FUARLA EŞ ZAMANLI KONGRE

TMMOB Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından organize edilen 6. Uluslararası maden Makinaları ve Teknolojileri Kongresi (IMMAT) 18-21 Ekim 2017 tarihleri arasında MINEX 2017 Madencilik, Doğal kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı ile eş zamanlı olarak Fuar İzmir'de gerçekleştirilecek. Uluslararası bilim insanlarının ve uygulayıcıların katılacağı kongrenin amacı; maden makinalarının kullanıcıya tanıtılması, verimliliklerinin ve ekonomiye katkılarının araştırılması, bu alandaki teknik ve bilimsel gelişmelerin ilgili çevrelere aktarılması, araştırmacı, işletmeci, imalatçı, firma temsilcisi ve yöneticilerin aynı platforma buluşturularak etkin bir iletişimin sağlanması olacak.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!