İzmir'de kitap bayramı başlıyor

Güncelleme Tarihi:

İzmirde kitap bayramı başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2016 12:37

İzmir'de kitap bayramı başlıyor

Haberin Devamı

TÜYAP İzmir Kitap Fuarı yarın (cumartesi) kapılarını açıyor. 400 yayınevi ve sivil toplum örgütünün katılacağı fuar 24 Nisan'a kadar açık kalacak.
Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. (TÜYAP) tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle hazırlanan 21. İzmir Kitap Fuarı, yarın saat 12.00'de düzenlenecek törenle Kültürpark'ta kitapseverleri ağırmalayacak. Yaklaşık 150 kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak fuarda Dokuz gün boyunca düzenlenecek etkinlik ve imza günlerinde İlber Ortaylı, Gülten Dayıoğlu, İsmail Saymaz, Ataol Behramoğlu, Deniz Kavukçuoğlu, Canan Tan, Murathan Mungan, Büşra Yılmaz, Erdil Yaşaroğlu, Ayşe Kulin, Muzaffer İzgü, Ahmet Telli, Banu Avar, Üstün Dökmen, Fehim Taştekin, Selçuk Erdem, Azra Kohen, Enver Aysever, Mustafa Armağan, Pelin Çift, Eren Erdem, Mavisel Yener, Aret Vartanyan, OT Dergisi ve Uykusuz Dergisi yazar ve çizerlerinin de aralarında bulunduğu pek çok yazar okurlarıyla buluşacak.
İzmirli şair-yazar Hüseyin Yurttaş, 21. İzmir Kitap Fuarı'nın onur konuğu olacak. Fuar boyunca kendisinin de katılımıyla Yurttaş için çeşitli paneller ve söyleşiler düzenlenecek. 16 Nisan Cumartesi günü saat 15.15'te TÜYAP tarafından düzenlenen “Uzun Yollar Yolcusu" isimli söyleşide Hüseyin Yurttaş ve Enver Ercan konuşmacı olacak. 19 Nisan Salı günü saat 17.00'de Tekin Yayınevi “Hüseyin Yurttaş Şiiri" üzerine bir söyleşi düzenleyecek. 20 Nisan Çarşamba günü saat 13.15'te İş Kültür Yayınları “Hüseyin Yurttaş ve Çocuk Edebiyatı" söyleşisinde Yurttaş'ı İzmirli okurlarıyla buluşturacak.
TÜYAP, edebiyatımızın büyük ustalarını 100. yaşlarında etkinliklerle anmaya devam ediyor. Bu kapsamda İzmir Kitap Fuarı'nda Behçet Necatigil'in 100. yaşı panel, söyleşi ve sergi ile kutlanacak. Kitap fuarında 100. Yaş etkinlikleri kapsamında anılacak diğer yazar ise Samim Kocagöz olacak.
İzmir Kitap Fuarı'nda üç de sergi açılacak. “Sevgilerde / Behçet Necatigil 100 Yaşında", Sadık Karamustafa'nın küratörlüğünde, Tan Oral çizgilerinden oluşan “Çizgili Aydın Okumaları" karikatür, Semih Poroy'un Cumhuriyet Kitap Eki'nde sürdürdüğü çizgi serüvenini özel bir seçki ile fuara taşıyan “Feklavye" sergisi, fuar boyunca ziyarete açık olacak.
Girişin ücretsiz olduğu 21. İzmir Kitap Fuarı, 16-23 Nisan tarihleri arasında 11.00-20.00, fuarın son günü olan 24 Nisan 2016 tarihinde ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Etkinlik programı, imza günleri ve katılımcı listesi www.izmirkitapfuari.com adresinden takip edilebilir.
İZMİR (DHA)
foto

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!