İzmir’in uluslararası kadınları hasta çocuklar için yemek yapacak

Haberin Devamı

HANİ farklı ülkelere seyahat edince hemen onların yemeklerini de tatmak istersiniz ya, bu cumartesi seyahat etmenize gerek kalmadan tam 25 farklı ülkenin lezzetlerini tadabilirsiniz. Hem de katılımınızla çok özel bir yardım yaparak...
İzmir’de bulunan yabancı kadınların ya da yurtdışında yaşadıktan sonra İzmir’e dönmüş olanların kurduğu İzmir Uluslararası Kadınlar Derneği, 21 Eylül Cumartesi 11.00-14.00 arası, St. John Anglikan Kilisesi’nde 25 farklı ülke ve kültürlerin lezzetlerininin yarışacağı bir etkinlik düzenliyor.
Etkinliğin geliri ise Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde Pediatri Bölümü’nden, kan kanserlerinde kök hücre transplantasyonu ve talasemi uzmanı Prof. Dr. Buket Erer Del Castello’nun, çocuklarının tedavisi için şehre gelen ailelerin barınma, gıda, giyim gibi imkanları sunmak için kurulmuş Hasta Çocuk Evleri Derneği’ne bağışlanacak.
Ben de, İzmir Hilton Oteli Şefi İnan Doğru ve Swissotel Büyük Efes Şefi Wolfgang Goedl ile birlikte jürideyim. Bir yandan, “Tam da yaz bitti, yediğime içtiğime dikkat edeyim derken, olacak şey mi bu?” diye hayıflanırken; diğer yandan, dört gözle yemekleri bekliyorum. Siz de bu kadar farklı kültürü aynı anda tanıma fırsatını kaçırmak istemiyorsanız www.facebook.com/IwaiCharityProjects sayfasından bilgi alabilirsiniz.

Haberin Devamı

İzmir’in uluslararası kadınları hasta çocuklar için yemek yapacak


Erzurumlu sanatçılar İzmir’de sergi açıyor

HEPİMİZ bu güzel ve her köşesi farklı estetik ve lezzet barındıran ülkenin farklı köşelerinde kendi bildiğimiz şekillerde yaşıyor, çalışıyor, kendimizi ifade etmeye çalışıyoruz. Bir araya geldiğimizde ise bir bakıyoruz aslında hepimiz benzeriz. O nedenle bir araya gelebilmek, tanışabilmek, dokunabilmek aslolan... İşte, bu anlamda harika bir fırsat... Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlilerinden, resim ve heykel bölümlerinden mezun olmuş ve halen lisansüstü eğitimine devam etmekte olan sanatçılardan, 27’si ressam, 19’u heykeltıraş olmak üzere 46 sanatçının eseri İzmir’e geliyor.
Modern heykel ve resimlerin Doğu kültürüyle harmanlandığı etkinlikte bir de seminer var. 27 Eylül Perşembe saat 11.00’de başlayacak olan “Doğu Kültüründe Modern Sanat” konulu seminerin konuşmacıları, Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden çok değerli akademisyenler olacak. Bu anlamlı etkinlikte Erzurumlu dostlarımızı yalnız bırakmayalım, ne dersiniz?

Yazarın Tüm Yazıları