İzmir Halk Sağlığı sağlık taraması yaptı

Güncelleme Tarihi:

İzmir Halk Sağlığı sağlık taraması yaptı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2016 16:49

İzmir Halk Sağlığı sağlık taraması yaptı

Haberin Devamı

İZMİR Halk Sağlığı Müdürlüğü 3- 9 Eylül Halk Sağlığı Haftası’nı, Bornova Mevlana Mahallesi pazaryerinde, sağlık taraması yaparak kutladı. İzmir Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur, " Burada pazaryerinde gerçekleştirdiğimiz taramalarımız, ziyaretlerimiz, sağlık bilincinin oluşması ve halkımıza faydalanabilecekleri hizmetlerin duyurusu açısından da çok önemli" dedi.

Kurulan alanda vatandaşlara, kendi kendine meme muayenesi, obezite danışma hizmeti, karbon monoksit ölçümü, diş muayenesi ve eğitimi ve daha bir çok sağlık hizmetinin verildi. 60 kadın kendi kendine meme muayenesi konusunda eğitilirken, 40 kadına smear testi verildi. 50 kişiye karbon monoksit ölçümü yapıldı, 150 kişiye ağız diş sağlığı eğitim ve diş muayenesi gerçekleştirildi.

Ayrıca çocuklara, Sağlık Bakanlığı’nın ağız diş sağlığı konulu eğitici kitapları dağıtıldı. Kilo ölçümü, kan şekeri ve tansiyon ölçümü yapılan, 90 kişiye obezite danışma eğitimi, 60 kişiye de gaitada gizli kan kiti verildi. Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında ayrıca 1 evde bakım ve 5 lohusa ziyareti gerçekleştirildi. Halk Sağlığı Haftası nedeniyle gerçekleştirilen etkinlik kapsamındaki ev ziyaretlerine bizzat katılan İzmir Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur, "Burada pazaryerinde gerçekleştirdiğimiz taramalarımız, ziyaretlerimiz, sağlık bilincinin oluşması ve halkımıza faydalanabilecekleri hizmetlerin duyurusu açısından da çok önemli. Tedaviden önce sağlığın en önemli basamağının sağlığın koruması olduğunun bilmesi çok önemli. Bu yüzden sağlığı meydanlara, günlük yaşamın içine taşıdık. Sağlığın sağlık çalışanlarıyla böyle günlük yaşam içinde yer alması, somutlanması çok önemli. Örneğin burada diş muayenesi olan, diş eğitimi alan çocuğun bu eğitim aynı zamanda anısı olacak ve kalıcı öğrenme gerçekleşmiş olacak. Bizim vermek istediğimiz bu; koruyucu sağlık hizmetleriyle sağlık bilinci oluşturmak. Halk sağlığı haftasında vermek istediğimiz temel mesajlarımız, daha çok hijyen, daha çok sağlıklı beslenme, daha hareketli yaşam. Sağlığımız en değerli hazinemiz" diye konuştu.

Timur TARLIĞ/İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!